Una marxa cicloturista recorrerà tot l'Eix Transversal desdoblat

La iniciativa està organtizada per Cedinsa, l’empresa constructora. Ja hi ha confirmada la presència de grans ciclistes, com Miguel Induráin, Roberto Heras, Àngel Edo, Melcior Mauri i Josep Jufré.

Redacció OSONA
23 de setembre del 2012
Pere Maqueda, responsable de Cedinsa i el ciclista Josep Jufré a la presentació del mallot de la Marxa Cicloturista de l’Eix.
Pere Maqueda, responsable de Cedinsa i el ciclista Josep Jufré a la presentació del mallot de la Marxa Cicloturista de l’Eix. | Marxa Cicloturista de l’Eix
Pere Maqueda, responsable de Cedinsa, i el ciclista Josep Jufré a la presentació del mallot de la Marxa Cicloturista de l’Eix. Foto: Marxa Cicloturista de l’Eix

Miguel Induráin, Roberto Heras, Àngel Edo, Melcior Mauri, Josep Jufré, Álex Crivillé, Josef Ajram... juntament amb centenars d’esportistes populars podran pedalar, el proper 6 d’octubre, pels 154 km del renovat Eix Transversal (C-25) entre Cervera i Caldes de Malavella. La marxa cicloturista està organitzada per Cedinsa , l’empresa que ha portat a terme les obres. De moment, ja hi ha més de 200 inscrits .

Amb motiu de la propera finalització de les obres de desdoblament de la carretera, i abans de la posada en servei del traçat íntegre, prevista per al gener de 2013 , els aficionats al ciclisme tindran l’oportunitat de gaudir d’una jornada irrepetible, pedalant a costat de grans figures del ciclisme, i descobrir, de primera mà i abans que cap altre usuari, les principals millores que incorpora l’Eix Transversal.

“És una prova més de la implicació inequívoca de Cedinsa amb el territori”, explica Pedro Maqueda, president de la constructora. Per la seva banda, Josep Jufré, exciclista professional i director tècnic d’aquesta prova no competitiva, destaca que “és una oportunitat única de conèixer, abans que ningú i d’una manera diferent, una infraestructura única en un entorn excepcional”.

Transport, assistència i esmorzar

L’organització de la marxa oferirà als esportistes que s’hi inscriguin servei de transport, assistència tècnica i mèdica, avituallaments, esmorzar, dinar, dutxes i un mallot tècnic commemoratiu. Els acompanyants podran, també, gaudir d’activitats paral·leles durant tota la jornada.

L’Eix Transversal, completat l’any 1997 en el seu format original d’un carril per sentit en una mateixa calçada, ha estat remodelat en el seu traçat íntegre per Cedinsa, amb dos carrils per sentit en calçades separades i amb diverses infraestructures  com túnels i viaductes. L’entrega de la mateixa està prevista sis mesos abans del termini previst inicialment.

Fulletó de la prova (PDF)

Més informació i inscripcions, des del web de la prova

Més informació de l'Eix Transversal