La UdG tornarà a oferir l'únic màster oficial en matèria de joventut

Redacció
24 de setembre del 2012
Anna Maria Geli i Toni Reig, durant la signatura del conveni
Anna Maria Geli i Toni Reig, durant la signatura del conveni
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, han signat la renovació del conveni per a la realització del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2012-2013.
 
El màster, que té caràcter oficial i és reconegut per la Generalitat i el Ministeri d’Educació, és l’única titulació existent en matèria de joventut a Catalunya. Les classes, que començaran el proper 5 d’octubre i s’acabaran el 21 de juny de 2013, es realitzaran de manera semipresencial a sis universitats catalanes, sota la coordinació del professor de la UdG, Pere Soler: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili i la pròpia UdG.
 
El pla d’estudis està dissenyat per formar a futurs professionals capaços d’intervenir en l’àmbit de la joventut o bé en la recerca sobre les polítiques de joventut. En concret, el màster s’estructura en tres mòduls: continguts interuniversitaris especialitzats (un total de sis assignatures impartides per cada universitat), pràcticum (formació pràctica a través de sortides d’estudi, jornades, viatge d’estudi i treball de final de màster), i itinerari afí a cada universitat (assignatures optatives).
 
Pel que fa als destinataris del màster poden ser educador socials, gestors de casals juvenils i casals de cultura, gestors cultural en el món juvenil, agents de salut, tècnics de l’Administració en serveis personals, professorat de secundària i d'universitat, estudiants investigadors en ciències socials o mestres, entre d’altres.
 
El màster té un caràcter marcadament interdisciplinari i compta amb un equip docent amb una àmplia experiència en l’àmbit de la joventut des de diferents òptiques i disciplines socials, sobretot de la pedagogia, la sociologia, l’antropologia i la comunicació. Disposa a més, d’un Consell Assessor, que aplega una vintena d’institucions públiques i privades, implicades en la intervenció en els joves i en el disseny i implementació de les polítiques de joventut.
 
 
El total de places ofertes en aquesta edició del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat és de 30. Des de l’inici de la realització d’aquests estudis, que es van començar a impartir al 2008, un total de 164 estudiants han pogut cursar aquesta titulació del màster oficial.
 
 
Ajuts als estudiants
Mitjançant el conveni signat aquest matí, la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família (DBSF) permetrà, entre d’altres, una rebaixa en el preu de la matrícula, facilitats perquè l’alumnat s’allotgi als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya, així com la realització de pràctiques professionals i de viatges d’estudis a altres països.
 
Tota la informació sobre el màster es pot consultar al web www.udg.edu/masterjoventut. El període d’inscripció, que també es pot fer a través del mateix portal, finalitza el proper 5 d’octubre.