91 activitats en motiu de la setmana de la mobilitat sostenible a Girona

48 entitats s'han adherit a aquesta campanya que es va iniciar ahir i s'allarga fins el proper dissabte 29

Redacció
23 de setembre del 2012
Des d'ahir dissabte i fins al 29 de setembre, Catalunya celebra un any més la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que, sota el lema “Mou-te en la direcció correcta”, cerca noves formes de mobilitat per tal d’alleugerir el domini absolut del cotxe particular en favor d’un transport més sostenible.
 
Canviar el nostre mode de transport pot significar viure en una ciutat millor i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure’s en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot jugar un paper molt important en la salut.
 
A Girona, durant aquesta setmana, 39 municipis i 9 entitats de les comarques de Girona faran nombroses activitats amb l’objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana que eviti els efectes negatius derivats de l’ús inadequat del cotxe a la ciutat.
 
L’ATM de l’Àrea de Girona juntament amb les 48 entitats adherides a la Setmana, entre les quals hi ha ajuntaments, Consells Comarcals i empreses operadores han preparat més de 91 activitats lúdiques que es duran a terme al llarg d’aquesta setmana a cadascun dels municipis adherits, moltes d’elles amb caràcter permanent per a aconseguir una mobilitat més sostenible i segura.
 
A l’Àrea de Girona la implicació dels municipis a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura ha estat molt favorable des de l’inici. Ja a l’any 2010 es varen adherir 33 ajuntaments i 6 entitats, l’any 2011 es va mantenir el nombre de participants amb 33 ajuntaments i 7 entitats. Aquest any, s’ha augmentat la participació dels anys anteriors amb l’adhesió de 39 ajuntaments i 9 entitats.
 
El nombre d’adhesions i el nombre d’activitats organitzades respecte de l’edició 2011 de la Setmana permeten una valoració positiva de la participació d’ajuntaments, superant un any més la participació de l’edició anterior. Hem passat de 33 a 39 ajuntaments, i de 73 a 91 activitats.