Strubell lamenta que 'l'Estat ens té presoners\"

El diputat de SI ho ha dit des de l'Aeroport de Girona on, aquest dissabte, han iniciat la campanya 'Catalonia the next state of Europe' entre els turistes

Redacció
22 de setembre del 2012
576_1348335064734437
576_1348335064734437
Una trentena de membres de SI han repartit aquest dissabte fulletons explicatius a favor de la independència en italià, francès i anglès entre els turistes que han arribat a l'Aeroport de Girona. Els pamflets denuncien la situació que pateix Catalunya i la voluntat que té la ciutadania de lluitar per l'estat propi. El president de SI, Toni Strubell, ha destacat que es realitzaran actes similars a ports, aeroports i autopistes catalanes perquè els turistes tinguin constància de la voluntat independentista de la societat catalana. "Estem molt satisfets perquè els turistes coneixen la problemàtica i, de mica en mica, el món entén que Catalunya serà independent", ha ressaltat Strubell.
 
"Hem notat una gran acceptació dels turistes anglesos i italians amb la nostra causa, coneixien la situació i la voluntat i lluita del poble català per ser independent", ha detallat Strubell. 
 
La nova campanya informativa té el nom de 'Catalonia the next state of Europe' i pretén mostrar les diverses mobilitzacions socials independentistes que s'han portat a terme a Catalunya i la "problemàtica situació" que pateix el territori. "Estem molt encoratjats per la bona rebuda dels turistes, un fet que ens serveix per continuar lluitant i mostrant que no podem continuar estar pendents de l'Estat que ens té presoners i que no permet que el nostre poder de decisió sigui decisiu", ha ressaltat el president de Solidaritat per la Independència. 
 
Una trentena de membres de SI han repartit durant més d'una hora diversos fulletons explicatius on es destacava la manifestació que es va realitzar el passat 11 de setembre a Barcelona, entre d'altres actes reivindicatius socials. Segons Strubell, el turisme es una de les principals fonts d'ingressos al territori, sobretot a les comarques gironines, i ha ressaltat que la nova campanya es basa en explicar als turistes el procés independentista actual en el qual es troba Catalunya. "Notem que el món comença a entendre que Catalunya serà un estat independent sense anar en contra ningú, només defensant la llibertat", ha assegurat el president. 
 
Diversos turistes s'han apropat fins a la taula instal·lada davant de l'Aeroport de Girona i han comprat estelades, banderes catalanes i han preguntat diverses questions als membres de Solidaritat per la Independència que es trobaven en aquest lloc. Des de Solidaritat per la Independència han explicat que la nova campanya inclou actes arreu del territori - concretament als ports, aeroports i autopistes- on es lliuraran fulletons explicatius en diversos idiomes.