Carretero no «defallirà» per a una àmplia coalició independentista

A Espanya "ens amenacen amb el discurs unionista de la por", ha dit des de Girona

Redacció
22 de setembre del 2012
La roda de premsa de Joan Carretero, acompanyat del regidor Carles Bonaventura, ha estat seguida per diversos mitjans.
La roda de premsa de Joan Carretero, acompanyat del regidor Carles Bonaventura, ha estat seguida per diversos mitjans. | Jordi Casadevall
La roda de premsa de Joan Carretero a Girona, acompanyat del regidor Carles Bonaventura, ha estat seguida per diversos mitjans. Foto: Jordi Casadevall

En la roda de premsa que ha ofert el pesident de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, aquesta tarda a la seu de l'associació a Girona, a més de reiterar el suport al president Mas en el camí emprès per a la consecució de l'Estat català, ha manifestat que no defallirà "a l'hora d'intentar bastir una coalició unitària independentista el més àmplia possible".

Carretero, que ha ironitzat sobre el fet que mentre el procés cap a la independència s'entén perfectament des de Catalunya, des d'Europa i, darrerament, des dels Estats Units d'Amèrica, a Espanya no només no l'entenen sinó que "ens amenacen per alimentar el discurs unionista de la por i evitar-ne el suport".

Per al president de Reagrupament –que ha estat acompanyat pel regidor de RCAT a l'Ajuntament de Girona, Carles Bonaventura–, potser "no serem protagonistes de la història, però evidentment queda clar que som els guionistes del procés d'independència", especialment si es té en compte que el full de ruta marcat des dels inicis per RCAT sembla que es complirà fil per randa.

A preguntes de diversos periodistes interessats per un suposat avançament de les eleccions, Joan Carretero, a més de manifestar que cal avançar les eleccions i expressar la voluntat, ja esmentada, d'arribar a formar una coalició el més àmplia possible, ha afirmat que les converses amb ERC continuen a bon ritme i que en cap cas té un interès especial a ser diputat, per bé que hi està disposat si es creu necessari. L'associació, precisament, celebrarà el pròxim mes d'octubre la seva 5a assemblea nacional a Vic.