Girona estrena el nou model organitzatiu de l'administració de justícia

Aquest divendres s'ha estrenat al partit judicial de Girona i ara, mica en mica, s'anirà implantant a tot Catalunya

Redacció
22 de setembre del 2012
El nou model organitzatiu de l'Administració de Justícia, l'oficina judicial, s'ha posat en marxa aquest divendres per primer cop a Catalunya en el partit judicial de Girona, i progressivament s'anirà implantant en altres partits judicials. Aquest nou model, que té com a objectiu oferir un servei públic de més qualitat, es basa en la compactació de funcions en serveis comuns, la millora del suport a la funció jurisdiccional, l'establiment de metodologies de treball, l'enfortiment de mecanismes de direcció i l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació com a instrument principal de treball, entre altres característiques.
 
D'aquesta manera, en aquesta primera fase es posen en funcionament les unitats processals de suport directe de les seccions de l'Audiència, dels jutjats socials, dels jutjats contenciosos administratius i del Jutjat de Menors, així com el Servei Comú Processal General, el Servei Comú Processal d'Execució Civil, Social i Contenciosa Administrativa i el Servei Comú Processal d'Execució Penal.
 
La implementació d'aquest nou model a Girona és parcial tant pel que fa als òrgans afectats com al desplegament organitzatiu. En aquesta primera fase els òrgans afectats són les seccions civils i penals de l'Audiència Provincial, els jutjats socials, els contenciosos administratius i el de menors.
 
El model global d'oficina judicial no es podrà desplegar en aquesta primera fase mentre no hi hagi l'expedient judicial electrònic (actualment en marxa al Jutjat de 1a Instància núm. 37 de Barcelona) i mentre l'edifici judicial del carrer Ramon Folch no estigui adaptat a les necessitats del nou model organitzatiu.