15.000 estudiants es formaran enguany a l'UdG

La rectora, Anna Maria Geli, ha afirmat durant l'acte inaugural del curs que la institució acadèmica estarà "a primera fila" tot i les retallades

Redacció
22 de setembre del 2012
La rectora, Anna Maria Geli, ha explica els acords que s'han pres en el Consell de Govern de la UdG d'aquest dijous.
La rectora, Anna Maria Geli, ha explica els acords que s'han pres en el Consell de Govern de la UdG d'aquest dijous. | Tania Tapia / ACN
La rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, ha assegurat que la institució malda per "estar a la primera fila de les institucions acadèmiques i prioritza el compromís amb el territori" tot i les retallades. Geli ha destacat que el curs que s'inicia ve marcat per l'augment de les taxes acadèmiques i ha afirmat que això fa necessària una política de beques i ajuts "que eviti una discriminació social entre els estudiants". La rectora de la UdG ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del curs 2012-2013 que s'ha celebrat aquest divendres al vespre a La Cate de Figueres com a mostra de suport a la comarca de l'Alt Empordà després de l'incendi del juliol.
 
Geli ha expressat el suport i l'homenatge de la universitat a "les persones que han patit, han lluitat i tenen el coratge de tirar endavant després dels focs del mes de juliol". Així mateix, ha demanat a la societat que "valori el paper de la universitat com a motor del país, que contribueix decididament al seu creixement".
 
La lliçó inaugural de l'acte acadèmic, que s'ha celebrat a La Cate, ha anat a càrrec del doctor Ramon Lapiedra, catedràtic emèrit de Física Teòrica, exrector de la Universitat de València i membre de l'Institut d'Estudis Catalans, que ha reflexionat sobre el present i el futur de les universitats, un tema sobre el qual ha basat la seva lliçó inaugural, 'De les funcions de la Universitat'.
 
Per Lapiedra, la universitat "no solament ha de transferir coneixements a l'entorn, sinó també valors per ordenar la vida col·lectiva des dels principis democràtics de tolerància, llibertat i responsabilitat".
 
L'acte ha comptat també amb les intervencions del president del Consell Social de la Universitat de Girona, Albert Bou; el president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Xavier Sanllehí; l'alcalde de Figueres, Santi Vila, i Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca.
 
El nou curs comença a la UdG amb la previsió d'aplegar prop de 15.000 estudiants (el curs passat van ser al voltant de 14.500) distribuïts en els 41 graus, 37 màsters oficials i 5 programes de doctorat, que abracen tots els àmbits del coneixement. El pressupost de la UdG aquest any és de 83,9 milions d'euros.