Cleries afirma que el Govern prioritzarà l'atenció a les persones més vulnerables

Redacció
22 de setembre del 2012
Cleries, durant l'acte d'aquest vespre a Girona
Cleries, durant l'acte d'aquest vespre a Girona | ACN
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha assegurat aquest divendres que "malgrat la crisi" el Govern "continuarà prioritzat l'atenció a les persones, especialment les més vulnerables, perquè guanyin en autonomia, per garantir la seva qualitat de vida i perquè puguin tenir una vida digna", uns objectius que segons ha afirmat recollirà la futura Llei catalana de l'autonomia personal, actualment en fase de redacció. Cleries, que ha presidit a Girona el 20è aniversari de l'Associació de Familiars de Demència Senil i Alzheimer (FADESIA), ha destacat que en la lluita contra l'alzheimer "tan important és la batalla científica com la batalla social per donar veu als afectats i a les seves famílies".

Durant la seva intervenció, Cleries ha assenyalat que "l'atenció dels que pateixen la malaltia i les seves famílies no és una qüestió de la qual ens ocupem en una data determinada, sinó que és una prioritat i un treball constant".



Segons ha insistit el conseller, l'alzheimer "no només afecta els milers de persones que la pateixen a casa nostra, també té efectes importants sobre les seves famílies, cuidadores i cuidadors". 



Per aquest motiu, ha destacat que la formació específica per a cuidadors no professionals "esdevé fonamental per poder donar un millor atenció a les persones dependents i, alhora, els permet compartir experiències amb d'altres cuidadors en situació similar". Els cursos que ofereix el Departament de Benestar Social i Família s'adapten a les diferents formes de dependència, també a la vinculada a l'alzheimer, i tenen una durada de 25 hores.



El conseller de Benestar Social i Família ha reconegut la "tasca imprescindible i indispensable" que desenvolupen entitats com Fadesia, que funcionen com a "punts de trobada i grups de pressió de les famílies per defensar els seus legítims interessos, compartir problemàtiques, necessitats i solucions". 



Cleries ha presidit aquesst divendres  el 20è aniversari de l'Associació de Familiars de Demència Senil i Alzheimer (FADESIA), amb la participació també del primer tinent d'alcalde, Jordi Fàbrega, i del president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, entre d'altres autoritats. L'acte ha coincidit amb el Dia Internacional de l'Alzheimer que se celebra cada 21 de setembre.