Recomanacions de l'Ajuntament de Barcelona per garantir la mobilitat el dia 11

Es recomana moure's a peu o amb metro per la capital

Redacció
09 de setembre del 2012
Amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Guàrdia Urbana, desplega un operatiu específic amb l’objectiu de garantir la mobilitat i la seguretat ciutadana durant el transcurs dels diferents actes previstos al llarg de la jornada.

El cos de policia barceloní reforçarà la seva presència al carrer per donar cobertura al seguit d’activitats que es produiran durant la Diada. Com és tradicional, al matí se succeiran les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova, a la ronda de Sant Pere, que comportaran talls de trànsit en aquest àmbit, per després donar pas a l’acte institucional al parc de la Ciutadella.

Limitacions de circulació enhtre les 17 i les 21 h

A la tarda, davant la convocatòria de dues manifestacions, i en especial la que s’iniciarà a les 6 de la tarda a la cruïlla de Gran Via i Passeig de Gràcia, es preveu que la mobilitat en superfície a la zona centre de la ciutat es vegi severament afectada. Els agents de la Guàrdia Urbana duran a terme els desviaments i els talls de trànsit pertinents.

Les restriccions afectaran tant al trànsit privat com al transport públic. Les alteracions de recorregut seran importants en unes 40 línies d’autobusos que creuen el centre de la ciutat o voregen el parc de la Ciutadella, entre les 17 hores i les 21 hores es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit d’afectació.

La pressió dels autocars

Davant la previsió de l’arribada d’un important volum d’autocars a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona permetrà de manera excepcional l’aparcament d’aquest vehicles en els carrils drets de circulació (carril bus o carril senyalitzat amb estacionament prohibit) de diferents carrers de l’Eixample. Es suggereix que els autocars que accedeixin a la ciutat des del nord utilitzin les zones d’estacionament de la Dreta de l’Eixample (365 places), i els que accedeixin des del sud, les zones de l’Esquerra de l’Eixample (435 places), evitant l’encreuament del Passeig de Gràcia on hi ha prevista la concentració.

En cas que les places previstes quedin ocupades es recomana que els autocars que arriben del nord estacionin a la zona Fòrum i a l’Av. Litoral i els que vinguin del sud a l’entorn de Montjuic i del Camp Nou. Un cop finalitzada la manifestació les persones que hagin arribat amb autocar hauran de tornar a encotxar a la mateixa ubicació on prèviament hagin desencotxat.

Aparcaments recomanats

S’informa a aquells ciutadans que arribin de fora de Barcelona amb vehicle privat que les zones de la ciutat on serà menys difícil trobar estacionament lliure seran: pels que accedeixin des de la zona sud Les Corts (Zona Universitària i entorn del Camp Nou), entorn de Fira Gran Via (L’Hospitalet i Zona Franca); i pels que accedeixin pel nord, entorn de la zona Fòrum i l’Av. Litoral.

Durant la jornada, i especialment al llarg de la tarda, l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que es desplacin a peu o amb transport subterrani, i en especial amb el metro, si s’han de moure pel sector central de Barcelona.

Els metros, reforçats. Alguns bicings del centre, eliminats

Amb motiu de la Diada, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços a les línies de metro i desplegament de mitjans per ordenar la mobilitat, tant a l'inici com al final de la manifestació. A partir de les 4 de la tarda, es reforçaran amb trens addicionals les línies 1, 2, 3, i 4 de metro, que tenen estacions a la part baixa de l’Eixample i Ciutat Vella. En previsió d’una elevada afluència de persones, es recomana evitar les estacions de Catalunya (L1 i L3) i Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) com a destinacions, i fer servir com a alternatives les de Diagonal (L3 i L5), Universitat (L1 i L2), Girona (L4) o Liceu (L3).

Igualment, TMB disposarà de personal i mitjans tècnics en aquestes estacions per ordenar els fluxos de passatge i adoptar, si és necessari, accions de regulació per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes. En aquest cas, tant el personal com el servei de megafonia i els dispositius lluminosos donaran les indicacions pertinents.

Finalment, el servei del Bicing funcionarà amb l’horari habitual, però algunes estacions del centre de la ciutat restaran tancades durant el dia i fins que acabin els actes en previsió d’aglomeracions, alteracions en el trànsit i per raons de seguretat i accessibilitat.