El PSC de Girona vol mantenir tres membres a l'executiva del partit

Juli Fernández «entén» que hi hagi militants que hagin de reflexionar però confia «que ningú plegui»

ACN / Redacció
05 de setembre del 2012
El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, durant la roda de premsa.
El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, durant la roda de premsa. | Marina López / ACN
El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, durant la roda de premsa. Foto: Marina López / ACN

Els canvis en la cúpula del PSC han deixat les comarques gironines amb menys pes a la Comissió Executiva del partit. En aquest òrgan de gestió hi havia tres polítics gironins, els exconsellers Joaquim Nadal i Marina Geli i l'exalcaldessa Iolanda Pineda. Geli i Pineda són membres permanents però Nadal hi era com a president del grup parlamentari. Per això, ara hi ha un gironí menys a l'executiva. El primer secretari del PSC a la demarcació, Juli Fernández, ha demanat al partit que trobi el mecanisme per corregir-ho i poder mantenir els tres membres. Fernández ha insistit que tant Geli com Nadal tenen molt camí per recórrer en política i "per a res estan amortitzats".

Juli Fernández assegura que "és evident" que la federació de Girona del PSC ha "perdut pes" amb els canvis impulsats per Pere Navarro, sobretot perquè Joaquim Nadal deixa de ser president del grup parlamentari del partit. Però a banda d'això, Fernández també ha fet un anàlisi en clau interna i ha recordat que si Nadal ja no ocupa aquest càrrec tampoc té lloc com a membre de l'executiva. Això vol dir que el PSC de les comarques gironines perd un dels tres membres que té a l'executiva.

El primer secretari dels socialistes gironins ho atribueix no només a aquests darrers canvis, sinó també al fet que la federació va arribar "molt dividida" al darrer congrés del partit i en comptes de conservar els tres membres permanents que havia tingut abans, es van quedar amb dos i un tercer només condicionat al càrrec.

Per això, Fernández ha fet arribar una petició a la direcció del partit perquè trobin el mecanisme necessari -segurament via estatuts- per solucionar aquesta situació. Encara no ha rebut resposta però considera que tampoc és la primera prioritat perquè abans el que cal és impulsar el partit, "deixar de parlar de nosaltres" i, diu, convertir el PSC en una alternativa real de Govern.

Pel que fa al futur tant de Nadal com de Geli, Fernández ha ressaltat que són dues persones "importantíssimes" per al PSC i sobretot per als socialistes gironins i està convençut que la seva trajectòria dins el partit no està esgotada. "No estan per a res amortitzats", ha assegurat. Per això, creu que tindran noves responsabilitats dins el partit i que continuaran treballant "encara que potser no tant a primera línia".

El primer secretari també s'ha referit a la manifestació del pròxim 11 de setembre convocada per l'Assemblea Nacional Catalana a favor de la independència i ha lamentat que "alguns" hagin "segrestat" la Diada. Fernández ha recordat que el PSC és un partit federalista, no independentista. Tot i això, anima els militants que ho desitgin a manifestar-se per reclamar una millor situació per al país.