Nadal: «Quan s'acabi aquesta legislatura deixaré de ser diputat segurament»

El socialista assegura, però, que la decisió no implicarà deixar "la política, l'acció i el carrer"

ACN / Redacció
05 de setembre del 2012
Joaquim Nadal al Parlament de Catalunya
Joaquim Nadal al Parlament de Catalunya | ACN

El fins ara president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha assegurat aquest dimecres durant una tertúlia a Rac1 que el seu futur polític no està lligat a la cambra catalana. Parlant de la possibilitat de substituir l'històric socialista Higini Clotas com a vicepresident segon de la Mesa, Nadal ha afirmat que la mera comparació entre les dues figures li produeix "mal de panxa" pel respecte a la trajectòria de Clotas. I és que per Nadal, ell només seria un "aprenent fugaç" de l'històric del PSC. I ha estat aquí quan Nadal ha afirmat que "quan s'acabi aquesta legislatura jo deixaré de ser diputat, segurament".

En ser preguntat per aquesta voluntat seva d'abandonar la vida parlamentària en acabar la legislatura, Joaquim Nadal ha recordat que, després de Clotas, ell és "el diputat més antic de la cambra" i que per això "un dia o altre jo voldré prendre la decisió de deixar de ser diputat". Això, però, no implicarà "la jubilació" del socialista. "Em sento molt actiu. Em va la reflexió i el pensament. No abandonaré l'acció, el contacte amb la gent i el carrer", ha advertit.

Nadal va ser el cap de llista del PSC al Parlament per Girona en les passades eleccions a la cambra catalana i, en un altre moment de la tertúlia, ha assegurat que no pensa abandonar el seu escó perquè té "un compromís amb els electors" gironins.