Santi Balmes i la cuina dels germans Torres tanquen el Gastromusical 2012

Aquest dimarts es clou la sisena edició del festival organitzat pel Molí de l'Escala

Redacció
27 d'agost del 2012
Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian
Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian | Comunica.cat
Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian Foto: Comunica.cat

La música més íntima i desenfadada de Santi Balmes, eix del grup Love of Lesbian, i la cuina dels germans Xavier i Sergi Torres, tanquen demà dimarts la sisena edició del festival Gastromusical que ha organitzat durant aquest mes d’agost el restaurant Molí de l’Escala. Serà la clausura d’un festival que en aquesta edició ha estrenat una nova fórmula que ha consistit en portar cada jornada un cuiner convidat, que ha estat l’encarregat d’elaborar un menú adaptat al perfil de l’artista convidat. Les entrades per al sopar-concert estan exhaurides i només n’hi ha de disponibles per al concert.
 
Demà aquest artista serà l’ànima del grup català Love of Lesbian, que aprofitarà per presentar temes dels seus últims discos i també per interpretar cançons poc habituals i versions d’artistes com LouReed, Radiohead i Antonio Vega, entre altres. L’actuació de Santi Balmes tindrà un caire eminentment íntim ja que només amb la seva veu i la guitarra interpretarà les cançons sense artificis.
 
Abans, els germans Xavier i Sergi Torres, del restaurant Dos Cielos de Barcelona, oferiran un menú pensat especialment per la jornada i que començarà amb un aperitiu de crema de tavelles amb tòfona. De primer se servirà un royal de llamàntol i, de segon, jarret de vedella lacat amb salsafins. I de postres, cassís.
 
El Gastromusical 2012 acaba demà després de cinc jornades d’intensos concerts acompanyats, prèviament, pels menús dissenyats pels cuiners convidats per l’organització: el dia 1 van “actuar” la parella formada per Maïa Vidal i Montse Estruch, del restaurant El Cingle (Vacarisses); el dia 8, Anna Roig i Quim Casellas, de l’Hotel Casamar (Llafranc); el 15, CrisJuanico i Jordi Jacas, del Molí de l’Escala (L’Escala), i el 21, José Antonio Martín “Salao” i Marc Gascons, dels Tinars (Llagostera) .
 
En aquesta sisena edició el festival ha mantingut el seu vessant solidari mitjançant la col·laboració amb l’associació Catalunya contra el càncer, a qui es destinen els diners del sorteig que es fa després de cada concert.