Girona i Figueres preparen un tren per anar a la manifestació de l’Onze de Setembre a Barcelona

El comboi, amb 6 vagons i capacitat per a 500 persones, sortirà de Figueres a les 15 h i tornarà a les 21 h de Barcelona

Redacció
26 d'agost del 2012
Santi Vila i Carles Puigdemont, explicant la iniciativa
Santi Vila i Carles Puigdemont, explicant la iniciativa | Ajuntament de Girona
Santi Vila i Carles Puigdemont, explicant la iniciativa Foto: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l’alcalde de Figueres, Santi Vila, han presentat aquest matí una iniciativa conjunta dels dos ajuntaments per facilitar l’accés de la ciutadania a la manifestació de la diada de l’Onze de Setembre a Barcelona. Es tracta d’un tren especial, que comptarà amb 6 vagons i capacitat per a 500 persones, que sortirà de Figueres el mateix dia de la Diada a les 15 h, farà parada a Girona cap a les 15.30 h i arribarà a Barcelona amb el temps suficient per poder assistir a la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana. El tren de tornada sortirà de Barcelona a les 21 h del mateix dia.

“Ens va semblar que des de la crida que s’ha fet des de diferents punts de vista perquè la manifestació de Barcelona sigui un clam nacional, transversal, festiu, pacífic i de tot el país, i a més sent ajuntaments que som membres de l’Associació de Municipis per a la Independència, volíem emprendre una iniciativa singular que permetés que molta més gent que volgués desplaçar-se a la manifestació ho pogués fer i, per això, hem decidit llogar un tren especial aquest dia”, ha explicat l’alcalde de Girona, que ha remarcat que aquesta serà una diada “molt especial, que segurament ens entronca amb les grans diades històriques de l’inici de la transició”. L’alcalde Carles Puigdemont ha definit aquesta iniciativa “inèdita” com un “gest molt eloqüent del compromís del món local de cara al conjunt del país”.

L’alcalde de Figueres ha volgut fer una crida, a través d’aquesta iniciativa conjunta que arriba en un moment “d’immillorables relacions entre les dues ciutats”, a la “participació i a la mobilització, a la concentració a la capital del país” de la societat civil “que ha de ser la que protagonitzi la reivindicació de la diada”.

Els ciutadans i les ciutadanes que estiguin interessats a adquirir un bitllet per anar a Barcelona aquesta diada ho podran fer a partir de la setmana vinent a través d’una aplicació web o bé directament als ajuntaments de Girona i Figueres. El preu del bitllet d’anada i tornada per als adults és de 10 euros i per als menors de 14 anys és de 5 euros.