Gimcana fotogràfica a Palafrugell per cedir imatges a la Viquipèdia

L'activitat prevista pel dissabte 8 de setembre s'emmarca dins el concurs Wiki Loves Monuments i el Viquiprojecte GLAM Palafrugell

Redacció
23 d'agost del 2012
Vista General de Can Borrull, Foto: Viquipèdia / Marc79

El dissabte 8 de setembre no només els turistes fotografiaran la Torre de Can Mario. També hi haurà els participants de la gimcana Viquipèdia prem Palafrugell que intentaran fer les millors fotos dels monuments de la vila. Es tracta de passar un matí divertit i en contacte amb el patrimoni. Les fotografies es cedeixen amb llicència lliure a la Viquipèdia i podran participar a la secció catalana del concurs Wiki Loves Monuments.

Viquipèdia prem Palafrugell és una iniciativa de l'associació Amical Viquipèdia. S'han fet altres gimcanes fotogràfiques a altres ciutats des del 2008, que és quan va néixer aquesta idea anomenada Wiki Takes Your City. Aquesta edició està enfocada a complementar i promoure la participació al concurs Wiki Loves Monuments CAT 2012 que està obert durant tot el setembre.

De Wiki Takes ja se'n van organitzar l'any passat a Barcelona i Andorra, i aquest any, a Palafrugell i al Pla d'Urgell. Comptant que el 2011 es va celebrar aquesta activitat a Lisboa i a Porto, Catalunya és l'únic lloc d'Europa del Sud amb una clara activitat viquipedista proactiva amb aquest concurs internacional. De fet, al global del Wiki Loves Monuments CAT 2011 van participar més de 10.000 fotografies, la meitat de les d'Espanya.

La gimcana a Palafrugell començarà a les 10:00 i acabarà a les 14:00. El punt de trobada del principi i el final serà la Biblioteca de Palafrugell. Allà es donaran les indicacions per participar i també s'aclariran els dubtes sobre la càrrega d'imatges i el funcionament del concurs Wiki Loves Monuments CAT 2012.

Més informació