Detenen set persones a Palamós per furtar als supermercats

Redacció
14 d'agost del 2012
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de  La Bisbal d’Empordà van detenir entre el 19 de juliol i el 7 d’agost, set persones com a presumptes autores de diversos furts en supermercats.
 
La primera actuació va començar el passat 19 de juliol, pels voltants de la una del migdia, quan un agent fora de servei va donar l’avís que una dona havia intentat furtar diversos productes dins d’un supermercat a Palamós.
 
L’agent va presenciar com una dona, que estava a la caixa de l’establiment, es negava a mostrar la bossa de mà a la caixera i arrancava a córrer, abandonant la bossa al lloc. L’agent va seguir-la i va veure com pujava en un turisme ocupat per dues persones. Al mateix moment van arribar varies patrulles de mossos que van identificar i escorcollar els ocupants del vehicle. Dins d’aquest, els agents van trobar nombrosos productes: ampolles de licor, cremes bronzejadores, ambientadors, articles de cosmètica, etc., valorats en uns 1.000 euros.
 
Els productes encara portaven l’etiquetatge i es va comprovar que havien estat sostrets en dos supermercats propers. Dins del vehicle també es van trobar dues bosses folrades que havien preparat per eludir els sistemes d’alarma dels establiments. Els mossos van detenir els tres ocupants del vehicle com a presumptes autors dels dos furts.
 
Els detinguts, tots de nacionalitat romanesa eren:
-Costica Catalin C,  de 27 anys, veí de Lloret de Mar (Selva Litoral).
-Ilona Madalina C, de 24 anys, veïna de Malgrat de Mar (Maresme).
-Marinela Violeta V, de 19 anys, veïna de Malgrat de Mar (Maresme).
 
Els detinguts, a qui només consten antecedents a Iliona Madalina C, van passar el 20 de juliol a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar que la seva llibertat amb càrrecs.
 
La segona actuació va ser el 7 d’agost, pels voltants de les dotze del migdia, quan des d’un supermercat de Palamós es va donar l’avís que dues dones estaven furtant ampolles de licors i en ser descobertes es van donar a la fuga.
 
Una patrulla de paisà es va adreçar al lloc i després d’una recerca per la zona van localitzar un vehicle estacionat prop del supermercat i ocupat dues persones amb actitud de guaita. Els mossos els van identificar i van comprovar que dins el vehicle hi portaven trenta-tres pots de desodorant, sis ampolles de licors, diversos articles de cosmètica i refrescos, en conjunt tot sumava uns 115 euros.
 
També per la zona, una altra patrulla va localitzar les dues dones que, presumptament, havien anat a furtar al supermercat. Durant l’actuació es van localitzar tres bosses de mà, que havien estat folrades per evitar els sistemes d’alarma de l’establiment.
 
Les quatre persones identificades, totes elles de nacionalitat romanesa i amb nombrosos antecedents, van quedar detingudes com a presumptes autores d’una falta de furt. Es tracta de:
 
-Vasile-Ilie C, de 25 anys, veí de Lloret de Mar (Selva Litoral).
-Rozica B, de 52 anys i veïna de Palafolls (Maresme).
-Ilieana Mihaela P, de 22 anys, veïna de Lloret de Mar (Selva Litoral).
-Claudia S, de 41 anys, veïna de Malgrat de Mar (Maresme).
 
Els detinguts, van ser citats per declarar als jutjats de La Bisbal d’Empordà.