Russian Red porta la seva música al Festival de Cap Roig

La cantant madrilenya ha comptat amb Bigott com a teloner amb la seva música inclassificable

ACN / Redacció
08 d'agost del 2012
Russian Red, a Cap Roig
Russian Red, a Cap Roig | Festival de Cap Roig
Russian Red, a Cap Roig Foto: Festival de Cap Roig

Una nit de música 'indie' i folk és la que aquest dimarts s'ha viscut al Festival de Cap Roig amb l'actuació de Russian Red, que ha presentat bona part del seu últim disc 'Fuerteventura' (2011) però sense oblidar temes del seu primer treball, 'I love your glasses', amb cançons com ara 'Girls just wanna have fun' o 'Cigarettes'. La cantant i compositora madrilenya, de nom artístic Lourdes Hernández, ha demostrat la seva capacitat d'emocionar amb una veu amb estil propi. Tot i la seva breu carrera, les seves cançons s'han editat a més de 15 països. Durant l'actuació a Calella de Palafrugell (Baix Empordà), ha comptat amb la música inclassificable de Bigott que s'ha posat el públic a la butxaca.

Russian Red ha demostrat per primer cop al públic del festival de Cap Roig per què ha aconseguit un èxit fulminant amb els seus dos únics treballs, que ha anat desgranant durant el concert, dedicant bona part del repertori al seu segon disc. Amb 'The memory is cruel' ha trencat el gel però poc a poc ha anat guanyant força amb temes com ara 'The sun, the trees' o 'I hate you but I love you'. Ha actuat acompanyada de Pablo Serrano (bateria i percussió) i Brian Hunt (guitarra i baix), a qui va conèixer al començament de la seva carrera l'any 2008, després de provar sort cantant al metro i en bars petits.

I és que en els seus inicis es va fer molt popular en el circuit 'indie' espanyol, amb nombroses visites a les cançons penjades a MySpace i concerts arreu del país. El 2008 va publicar el seu primer treball, 'I Love Your Glasses', un àlbum que es va convertir en disc d'or a l'estat espanyol i que va aconseguir arribar a països com Alemanya, Bèlgica, els Estats Units, Mèxic, l'Argentina, Colòmbia, Veneçuela i Costa Rica, entre d'altres.

Tres anys després, el 2011, va veure la llum el seu segon LP, 'Fuerteventura', un àlbum que va suposar un salt qualitatiu en la seva carrera tant pel so com per la producció, i que va anar a càrrec de Tony Doogan (Belle & Sebastian, Mogwai, David Byrne, etcètera). A més, el va gravar amb Stevie Jackson, Bob Kildea i Richard Colburn, de Belle & Sebastian.

Amb 'Fuerteventura', Russian Red ha aconseguit la seva confirmació a l'estat espanyol. Va entrar directament en el número dos de la llista de vendes, i aquest àlbum la va fer mereixedora d'un premi MTV Europa al millor artista espanyol. Per altra banda, també li ha permès fer escala internacional, ja que s'ha editat a més de quinze països. Ha estat de gira pels Estats Units, Àsia (tres vegades) i ha fet les seves primeres incursions a la resta d'Europa editant el seu disc i girant pel Regne Unit, França, Suècia, Dinamarca, Portugal, Holanda, Bèlgica i Turquia. I avui, just arribada dels Estats Units, Lourdes Hernández ha portat la seva veu excepcional per primera vegada al festival de Calella de Palafrugell (Baix Empordà).

Talent sense etiquetes

Abans de l'actuació de Russian Red, el públic de Cap Roig ha pogut descobrir la singularitat del cantant saragossà Bigott, un personatge únic en el panorama del pop-rock-folk estatal. Tot i els intents d'etiquetar-lo, Bigott és un creador difícil de classificar que traça el seu propi camí, sempre aliè a les normes que imposa la indústria, i arribant a editar al ritme frenètic de gairebé un àlbum cada any. Entre els temes que han sonat hi havia 'Cannibal' i 'She is my man', que ha interpretat amb un estil desenfadat i amb ganes de fer passar una bona estona als espectadors.