Les probabilitats de trobar els culpables dels incendis de l'Alt Empordà, «remotes»

Felip Puig confia que aquest dijous a la tarda l'incendi de la Jonquera es donarà per controlat

ACN / Redacció
26 de juliol del 2012
El foc continua calcinant l'Alt Empordà
El foc continua calcinant l'Alt Empordà | Jordi Borràs

Felip Puig creu que les probabilitats de trobar els culpables dels dos incendis declarats el cap de setmana passat són ''remotes'', però està convençut que cal esgotar totes les vies d'investigació i interrogar tots els testimonis que puguin aportar informació. Reconeix que la base de dades amb informació genètica és massa petita per localitzar qui va llençar la cigarreta, ja que és ''buscar l'agulla en un paller''. ''Sempre que es pot arribem fins al final'', ha sentenciat Puig, posant d'exemple l'incendi de Rasquera, i ha tret qualsevol relació entre la magnitud de la tragèdia i la dificultat de trobar-ne els autors. Per Puig l'important és que es canviïn les actituds irresponsables.

Felip Puig reconeix que serà ''molta coincidència'' si entre els centenars de milers de turistes que passen per la carretera, i els set milions d'habitants de Catalunya es pot localitzar a la base de dades de genètica, i identificar així la persona que va llençar la burilla culpable dels dos focs declarats el cap de setmana passat a l'Alt Empordà. Tanmateix, el conseller d'Interior ha assegurat que s'anirà fins al final, i ha posat d'exemple l'incendi de Rasquera per demostra que es pot arribar fins al final. Tot i això, Puig ha qualificat de ''remotes'' les probabilitats d'identificar els culpables.

Puig s'ha mostra confiat en què aquest dijous a la tarda es podrà donar per controlat l'incendi de la Jonquera. Els incendis, per Puig, demostren la necessitat de ''canviar algusn hàbits'', alguns ingenus o irresponsables, com per exemple el costum de llençar la cigarreta per la finestra dels vehicles.