El PSC vol que s'accelerin les indemnitzacions pels incendis

Àlex Sáez considera que "els afectats pels focs de l'Empordà necessiten ajuda de manera urgent"

ACN / Redacció
26 de juliol del 2012

El PSC ha registrat avui al Congrés dels Diputats una proposició no de Llei per tal que es facin efectives les ajudes necessàries per als afectats dels incendis de l'Empordà. El diputat del PSC per Girona, Àlex Sáez, ha explicat la necessitat que s'aprovi un Reial Decret Llei que arbitri aquestes ajudes, a més de procedir, si s'escau, a sol·licitar l'activació del Fons de Solidaritat Europea per catàstrofe natural i que en un termini de tres mesos s'expliquin en el marc de la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient les actuacions que s'han dur a terme. "Els afectats per aquests incendis necessiten ajuda de manera urgent", ha dit Sáez, que ha mostrat la seva preocupació pel resultat "devastador" de l'incendi.

El diputat ha recordat que aquest 2012 "està sent especialment greu en matèria d'incendis forestals, que han cremat ja 114.000 hectàrees". El 17 de juliol, el Ple del Congrés va aprovar ja per unanimitat una iniciativa que establia un sistema d'ajudes per pal·liar els efectes dels incendis i de les catàstrofes naturals ocorreguts en diverses comunitats autònomes.

La proposició, en definitiva, "demana que els afectats per l'incendi de l'Alt Empordà, que es va iniciar el 23 de juliol i ha costat la vida de quatre persones i ha arrasat 13.000 hectàrees, rebin el mateix grau de protecció i ajuda".El PSC presentarà també una bateria de preguntes escrites al govern per conèixer el nivell de coordinació de la Generalitat amb els Ministeris d'Agricultura i Defensa.