Es manté l'alerta l'Infocat i creix el risc d'incendi en 31 comarques

Unes 30 dotacions de bombers treballen per controlar l'incendi de l'Alt Empordà, que ha cremat prop de 14.000 hectàrees, i continuen tallades 541 línies de telefonia

ACN / Redacció
26 de juliol del 2012
Un cotxe de Bombers patrulla la zona calcinada per l'incendi de l'Alt Empordà.
Un cotxe de Bombers patrulla la zona calcinada per l'incendi de l'Alt Empordà. | Jordi Pujolar / ACN

La Direcció General de Protecció Civil manté la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) per l'indendi de l'Alt Empordà, que continua en fase de control. Segons les dades provisioanls dels Agents Rurals, el foc hauria afectat 13.963 hectàrees i, en aquests moments, hi continuen treballant una trentena de dotacions terrestres. Paral·lelament, Protecció Civil ha advertit que el risc d'incendi és aquest dijous més elevat que ahir i afecta 31 comarques catalanes de totes les demarcacions. La previsió és que aquesta situació d'alt risc es mantingui també aquest divendres.

Concretament, l'alerta per alt risc de foc forestal afecta les comarques de la Cerdanya i el Pallars Jussà (Alt Pirineu i Aran); l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i Oriental (Barcelona); l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona i el Solsonès (Catalunya Central); l'Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, la Selva, el Pla de l'Estany i el Ripollès (Girona); Garrigues, Segrià, Urgell, Noguera i Segarra (Lleida); l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat (Camp de Tarragona); i el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta (Terres de l'Ebre).

Segons les dades de Protecció Civil, d'altra banda, a primera hora d'aquest dijous hi havia talls a 541 línies de telefonia fixa que afecten els municipis de Cantallops, Darnius, Pont de Molins, Viure i Llers. També es troben sense cobertura de telefonia mòbil els municipis de la Vajol i Campmany. La Direcció General de Telecomunicacions i les companyies continuen treballant en la recuperació d'aquests serveis.

El municipi de la Jonquera manté en fase d'alerta el seu Pla d'Actuació Municipal de Protecció Civil. Segons ha informat, a més la Direcció General, el telèfon d'emergències 112 ha ataès 1.300 trucades amb origen a la Jonquera i relatives a l'incendi des del passat diumenge i fins aquest dimecres. També s'han rebut 52 trucades des de Portbou, totes del passat diumenge; 82 trucades des de Sant Miquel de Fluvià i 46 efectuades des de Darnius, també el mateix dia, així com 53 amb origen a Llers, des de diumenge i fins dimecres.