Els efectius del foc de l'Empordà s'aniran reduint

La carretera GI-504 a Boadella d'Empordà continua tallada al trànsit per motius operatius

ACN / Redacció
26 de juliol del 2012
Imatge del bosc calcinat a la zona occidental de l'incendi de l'Alt Empordà, entre Terrades i Boadella.
Imatge del bosc calcinat a la zona occidental de l'incendi de l'Alt Empordà, entre Terrades i Boadella. | Jordi Pujolar / ACN
Imatge del bosc calcinat a la zona occidental de l'incendi de l'Alt Empordà, entre Terrades i Boadella. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Els efectius de l'incendi de l'Empordà s'aniran reduint aquest dijous però es manté l'alerta de l'Infocat perquè les temperatures altes fan augmentar el risc d'incendi previst per avui, segons la Direcció General Protecció Civil. La nit ha estat tranquil·la i els Bombers han pogut seguir treballant en les tasques d'extinció del foc, que segons les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, hauria afectat 13.963 hectàrees. Els Bombers de la Generalitat han fet durant la nit, a més de les tasques d'extinció, rutes de vigilància i prevenció per tota la zona afectada per tal de detectar possibles revifalles i actuar ràpidament.

Durant el matí el dispositiu d'extinció s'anirà reduint de la trentena de dotacions terrestres actuals. Els mitjans aeris s'incorporaran a les tasques en cas que fos necessari.

Els vuit vehicles dels Bombers francesos també començaran a retirar-se en les properes hores. I pel que fa la Unitat Militar d'Emergències continuaran treballant de moment amb els 15 camions que té destinats a aquets incendi.

A més a més, personal de Protecció Civil, de les Agrupacions de Defensa Forestal, dels Mossos d'Esquadra, del Sistema d'Emergències Mèdiques, de la Creu Roja, membres de Policia Local i voluntaris continuen participant activament en el dispositiu.

D'altra banda, encara continua tallada la circulació a la carretera GI-504 a Boadella d'Empordà per motius operatius, segons informa el Servei Català de Trànsit.