Demanen més inversió en prevenció d'incendis

En un comunicat l'Agrupació d'Agents Forestals de Catalunya de CCOO ha expressat el seu condol per les víctimes mortals

ACN / Redacció
25 de juliol del 2012

L'Agrupació d'Agents Forestals de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO han emès un comunicat aquest dimecres lamentant les víctimes mortals de l'incendi de l'Alt Empordà i han demanat "més inversió en prevenció". Davant de les investigacions que apunten una burilla de cigarreta com a causa de l'incendi, han ressaltat que és "necessari" que "tothom prengui consciència del que pot comportar un acte tan mecànic com llençar una punta de cigarreta". A més, han explicat que els titulars de les vies estan obligats a actuar en la vegetació de zones de seguretat i protecció a banda i banda de les carreteres. Segons ells, l'incompliment d'aquestes mesures pot comportar "una imprudència per omissió".

L'Agrupació d'Agents Forestals de Catalunya de CCOO ha explicat que el Govern és "l'encarregat de prevenir, inspeccionar, denunciar i sancionar qui pugui cometre una infracció en matèria d'incendis forestals". Davant d'això, els agents forestals han lamentat que "amb els mitjans humans i materials actuals, i que es redueixen cada cop més, no podem abastar el màxim dels supòsits de risc existent al territori".

Per aquest motiu, han afirmat, "som crítics i exigents, ja que sabem que tota inversió en prevenció d'incendis sempre resulta menys onerosa que la despesa i pèrdues que generen. Pèrdues, algunes de les quals, mai més seran recuperables".