Un comboi de bombers francesos ajudarà a l'incendi de l'Empordà

Actualmeny hi ha 140 dotacions terrestes i 15 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, 5 mitjans aeris del Govern espanyol, 5 més de francesos, 4 avions de vigilància i atac de la comunitat valenciana, 2 mitjans de Mallorca i un d'Andorra

Redacció
23 de juliol del 2012
Les brigades forestals intentant aturar nous rebrots.
Les brigades forestals intentant aturar nous rebrots. | ACN
L'incendi que afecta l'Alt Empordà segueix descontrolat des d'ahir al migdia. La prioritat és el flanc dret, ja que el vent de llevant podria empènyer les flames cap a la Garrotxa, on hi ha molta quantitat de massa forestal i contribuiria a que l'incendi augmentés en força. El flanc esquerre, en canvi, estaria estable des de mig matí.
 
Per afrontar les tasques de control, els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat 140 mitjans terrestres i 15 d'aeris, als que s'hi han sumat 5 mitjans aeris més del ministeri espanyol de Medi Ambient, 4 avions de la Comunitat Valenciana, 2 mitjans de Mallorca i 1 d'Andorra, als que també s'hi afegirà en les properes hores un comboi de bombers francesos amb efectius terrestres i mitjans aeris. A més, també hi està col·laborant la Unitat Militar d'Emergències amb més de 200 efectius, un centenar de voluntaris d'ADF, personal del SEM i la Creu Roja, efectius de Mossos d'Esquadra, Policia Local i voluntaris particulars.
 
El cos d'Agents Rurals estima que el perímetre de l'incendi és ja de 65 quilòmetres i afecta gairebé 14.000 hectàrees de 17 municipis, amb un 51% de superfície d'arbrat, un 22% de conreu i un 19% de matolls. Tot i que en l'interior hi hauria unes 3.000 hectàrees de conreus sense cremar, no es pot descartar que també s'acabin calcinant si no s'hi pot accedir.
 
L'AP-7 ja s'ha reobert al trànsit de forma estable, tot i que registra retencions en sentit nord, i la N-260 té el pas restringit a vehicles de tercera categoria, mentre hi ha diverses vies locals tallades.
 
Els municipis de Darnius i Terrades continuen amb l'ordre de confinament, i a la Vajol s'ha demanat als veïns que no abandonin la població. Pel que fa als ferits relacionats amb l’incendi de l’Empordà continuen 4 ferits greus a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i 4 ferits greus, que evolucionen favorablement, a l’Hospital Trueta de Girona.