Gairebé 1.000 usuaris continuen sense electricitat en diferents municipis de l'Alt Empordà

El foc continua actiu i preocupa la revifada d'Agullana

ACN / Redacció
23 de juliol del 2012
Un total de 927 usuaris continuen sense subministrament elèctric en diferents municipis de l'Alt Empordà per avaries relacionades amb el foc, segons informa Endesa. Això vol dir que uns 2.100 abonats que aquest dilluns al matí continuaven sense servei ja l'han recuperat. La companyia està treballant per restablir el subministrament amb la instal·lació de grups electrògens i la substitució de les estacions cremades, la majoria de baixa tensió i en menor mesura de mitjana tensió. El foc continua actiu i preocupa la revifada d'Agullana.
 
Endesa té actualment més de 150 persones desplaçades dedicades a recuperar el servei als clients que resten sense electricitat. La organització i coordinació dels treballs s’està duent a terme des del centre d’emergència habilitat a tal efecte a Figueres i des de la Taula de Seguiment de la Companyia a Barcelona. El contacte constant amb l’Administració i els Bombers té lloc presencialment al Centre de Comandament Avançat.
 
En aquests moments Endesa, a més dels equips humans, ja ha mobilitzat 35 grups electrògens i n’ha instal·lat 8 per donar resposta a les necessitats de la xarxa. Actualment, gràcies a la revisió aèria amb helicòpter, de la zona ja es té constància de més d’un centenar de suports de fusta cremats o malmesos així com múltiples dispositius de la xarxa com centres de transformació i cablejat de mitja i baixa tensió. La previsió és que es detectin més infraestructures afectades a mesura que es pugui anar accedint a les zones devastades.