Puig promet a Vila-sacra que «pressionarà» l'Estat per prohibir la prostitució a les carreteres

L'alcaldessa de Vila-sacra assegura que el Govern està intentant unir forces amb tots els partits del Parlament

ACN / Redacció
19 de juliol del 2012
Prostitutes a carreteres de les comarques gironines.
Prostitutes a carreteres de les comarques gironines. | Marina López / ACN

Després de reunir-se amb el conseller d'Interior, Felip Puig, l'alcaldessa de Vila-sacra, Carme Barceló, ha destacat que el Govern s'ha "compromès" a treballar per aconseguir una modificació del codi penal de l'estat espanyol que prohibeixi la prostitució a la via pública. Segons Barceló, fins que aquest fet no sigui una realitat, el Govern també treballarà perquè s'aprovi una normativa estatal que penalitzi els clients i les prostitutes que es trobin en les carreteres estatals. Actualment només es poden multar aquelles prostitutes que exerceixin a les carreteres autonòmiques. "Trobem que és una bona manera d'encarar aquesta problemàtica", ha destacat l'alcaldessa. Barceló també ha afegit que el Govern vol crear aliances amb tots els partits polítics abans d'enviar-ho a Madrid.

Fa poc els veïns de la localitat empordanesa de Vila-sacra es van unir en un clam popular en contra de les prostitutes que s'instal·len a les dues rotondes de la C-260 que donen accés a la població. L'actitud "descarada" i "intimidatòria" - segons l'alcaldessa de Vila-sacra- va provocar que els ciutadans formessin una comissió veïnal per lluitar contra la prostitució a les carreteres. Aquesta lluita no és una novetat per als veïns d'aquesta localitat, el maig del 2010, el consistori va decidir ruixar amb zotal -un desinfectant molt fort- les rotondes del municipi per així dissuadir a les prostitutes que volguessin situar-se en aquest punt.

Aquest dijous, la comissió veïnal encapçalada per l'alcaldessa de Vila-sacra s'han reunit amb el conseller d'Interior, Felip Puig, i altres representants polítics d'ERC i PP per tractar aquesta problemàtica. Segons Barceló, el Govern ha explicat que "treballarà i pressionarà" a l'estat espanyol perquè aprovi una modificació del codi penal que prohibeixi la prostitució a la via pública. A més, també demanarà la creació d'una llei que castigui els clients i les prostitutes que exerceixin a totes les carreteres estatals. De moment, el Govern ja multa a les prostitutes que exerceixen a les carreteres de la Generalitat. "Cal que es pugui multar a totes les carreteres i sobretot que es prohibeixin aquestes activitats a qualsevol via pública", ha destacat Barceló.

De moment, el Govern vol reunir-se i unir forces amb tots els partits polítics del Parlament per crear un escrit conjunt a favor de la prohibició de la prostitució a les carreteres i enviar-ho a Madrid. "El conseller Felip Puig ha ressaltat que el Govern ja està treballant en aquesta problemàtica però primer vol unir forces", ha explicat l'alcaldessa de Vila-sacra.

Barceló ha detallat que tant des del consistori com des de la comissió veïnal continuaran "fent pressió" perquè aquests acords i intencions puguin ser una realitat el més aviat possible. "Veiem amb bons ulls les propostes i intencions del Govern perquè s'ajusten a allò que nosaltres havíem demanat", ha ressaltat l'alcaldessa. A més, Barceló ha detallat que el Govern té previst "enviar les peticions a Madrid" en el termini d'un any.

"De moment, nosaltres buscarem referent legislatius sobre aquesta problemàtica i enviarem un escrit al Govern amb la nostra visió i propostes", ha conclòs Barceló.