La PAH critica que un jutjat de Girona es nega a posposar un desnonament

La portaveu lamenta que hi hagi aquest "excés de zel" quan el banc està disposat a ajornar la data

ACN / Redacció
19 de juliol del 2012
Membres de la PAH davant els Jutjats de Girona aquest dijous.
Membres de la PAH davant els Jutjats de Girona aquest dijous. | Marina López / ACN
Membres de la PAH davant els Jutjats de Girona aquest dijous. Foto: Marina López / ACN

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha criticat que un jutjat de Girona s'hagi negat a posposar el desnonament d'una família. La portaveu, Marta Afuera, ha assegurat que l'entitat bancària amb qui tenien signada la hipoteca està d'acord amb buscar una nova data perquè la família encara no té un lloc on viure. "No entenem aquest excés de zel si el banc també hi està d'acord", ha lamentat Afuera. En Lluís Barrilado, la Maria de la Sierra i el seu fill de 7 anys seran desnonats del pis de Girona el dia 27 de juliol si la titular del Jutjat de Primera Instància número 2 de Girona no s'avé a un canvi de data.

En Lluís Barrilado, la Maria de la Sierra i el seu fill de 7 anys viuen en un pis de Girona del qual hauran de marxar. Per ara, no tenen cap altre lloc on anar a viure. Per això, estaven en tractes amb Bankia, el banc on havien contractat la hipoteca, per veure si podien quedar-se al pis pagant un lloguer o si trobaven una solució al deute que els quedat pendent amb el banc. "Com a mínim, havien accedit a posposar el desnonament fins que tinguin un lloc on viure", ha explicat Marta Afuera.

Per això, la PAH critica que hagi estat la titular del Jutjat de Primera Instància número 2 qui hagi insistit en fixar una data per al mes de juliol, quan afectats i banc estaven d'acord amb deixar-ho per setembre. Membres de la PAH han anat a avui a jutjats per intentar parlar amb la jutgessa i solucionar la situació.

Segons ha detallat Afuera, han parlat amb la secretària judicial que els ha dit que necessitava un document per escrit de Bankia per poder posposar aquest desnonament. "Tenim la paraula de Bankia, esperem que compleixi", ha explicat Afuera que lamenta que, mentrestant, una família amb un nen petit estigui "patint perquè no saben on viuran".