Alerta per contaminació atmosfèrica a les comarques gironines

Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure fins al vespre

per ACN / Redacció, 28 de juny de 2012 a les 07:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís de situació de risc per superació del llindar d'ozó troposfèric a la zona de les comarques gironines, tot i que es preveu que els nivells d'ozó siguin moderats a tot el territori. A més, segons informa Protecció Civil hi ha la possibilitat de superació del llindar d'ozó també a les zones de qualitat de l'aire de la Plana de Vic, Alt Llobregat i Pirineu Oriental. En les àrees on se supera el llindar, és possible que part de la població sensible presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d'una situació de risc elevat, sobre tot per la ciutadania en general.

L'avís s'emet en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l'Aire, de que s'ha superat el llindar d'ozó troposfèric per sobre dels 183 micrograms per metre cúbic a la zona de les comarques de Girona.

En cas de superació del llindar d'informació, es recomana que com a prevenció les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.

 

Arxivat a:
Societat
Participació