Signen un conveni per facilitar la tasca de la premsa en incendis forestals

El protocol de col·laboració l'han ratificat avui Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d'Interior, i Narcís Genís, president del Col·legi de Periodistes de Girona

Redacció
26 de juny del 2012
Ballesta i Genís, durant la signatura del conveni
Ballesta i Genís, durant la signatura del conveni | Delegació del Govern
Ballesta i Genís, durant la signatura del conveni Foto: Delegació del Govern

El director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, i el president del Col·legi de Periodistes a Girona, Narcís Genís, han ratificat avui el protocol de col·laboració que té per objectiu facilitar la feina dels mitjans de comunicació en cas que es produeixi un incendi forestal a les comarques gironines. Aquest protocol, que ja s’ha activat en alguns incendis, és fruit de la voluntat d’entesa entre el Departament d’Interior i el Col·legi de Periodistes i resultat del treball conjunt d’una comissió en la qual han participat d’una manera significativa els fotoperiodistes.
 
El document recull criteris d’actuació adreçats als professionals de la informació, entre els quals destaca que el Departament d’Interior avisarà els periodistes prèviament inscrits en un llistat quan es produeixi un incendi d’especial rellevància informativa i també facilitarà l’accés en un lloc proper a l’incendi per prendre imatges, sempre que sigui possible garantir la seguretat de totes les parts. Per la seva banda, els professionals de la informació han de dur un equipament adequat per cobrir l’incendi i han d’anar acreditats pel mitjà de comunicació pel qual treballin.
 
Aquest protocol és vigent en la campanya forestal que va del 15 de juny al 15 de setembre, però també en moments de risc elevat d’incendis fora d’aquest període.
 
La signatura d’aquest protocol s’ha fet aquesta tarda a la seu de la Delegació del Govern a Girona. A l’acte també hi han estat presents els sots inspector Joaquim Vilardell, cap de l’Àrea de prevenció i gestió de la Regió d’Emergències dels Bombers de Girona, i l’intendent Xavier Gàmez, sots cap de la Regió Policial dels Mossos d’Esquadra de Girona.