L'Associació Hondurenya de Girona considera l'homicidi de Salt un succés aïllat

Veïns de la zona expliquen que el crim s'ha desencadenat per la gelosia del noi

ACN / Redacció
17 de juny del 2012
La presidenta de l'Associació Hondurenya de la demarcació de Girona, Julia Camila Aceituno, aquest diumenge davant del bloc on han tingut lloc els fets.
La presidenta de l'Associació Hondurenya de la demarcació de Girona, Julia Camila Aceituno, aquest diumenge davant del bloc on han tingut lloc els fets. | Anna Camps / ACN
La presidenta de l'Associació Hondurenya de la demarcació de Girona, Julia Camila Aceituno, aquest diumenge davant del bloc on han tingut lloc els fets. Foto: Anna Camps / ACN

La presidenta de l'Associació Hondurenya de la demarcació de Girona, Julia Camila Aceituno, ha subratllat que l'homicidi d'aquest diumenge a la matinada a Salt (Gironès) ha estat un succés aïllat, i ha volgut recordar que són un col·lectiu "molt tranquil". Veïns de la zona han explicat que la parella hondurenya estava en una discoteca quan ell es va posar gelós en veure que ella parlava amb un altre noi. Aquest hauria estat el desencadenant del crim, doncs, un cop la parella va arribar al pis de Salt. Segons els mateixos testimonis, després de matar la jove el noi s'hauria intentat suïcidar tirant-se pel balcó. D'altra banda, Aceituno ha explicat que el noi tenia una ordre d'allunyament de la jove.

Els hondurenys que viuen a les comarques gironines "s'han adaptat a la convivència del país" i no acostumen a ser objecte de notícies. D'aquesta manera la presidenta de l'Associació Hondurenya ha reiterat que es tracta d'un col·lectiu pacífic que rarament protagonista successos com el d'aquesta matinada.

Juntament amb Aceituno, diversos veïns i curiosos s'han aplegat avui al matí davant del número 21 del carrer Torras i Bages de Salt, després de despertar-se amb la notícia del crim. La versió dels fets que ha arribat a la presidenta del col·lectiu hondureny és que el noi s'ha posat molt gelós en veure que la seva parella parlava amb un altre jove en una festa, i que l'ha advertida dient-li "ja ho veuràs quan arribem a casa". Per la seva banda, un comerciant del carrer Torras i Bages, Hakim, explicava que els fets s'haurien originat en una discoteca, quan el noi hauria vist que la seva parella ballava amb un jove d'origen pakistanès.

Les diverses versions sí coincideixen en el fet que un cop al domicili del carrer Torras i Bages, el jove ha matat la noia i posteriorment s'ha intentat suïcidar tirant-se del balcó des del segon pis on vivien. L'agressor ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta, i segons dades del migdia de fonts properes al cas, es troba en estat molt greu.

Tot i que els fets s'han produït cap a les sis de la matinada, segons informació policial, avui a mig matí un mosso d'esquadra encara custodiava l'entrada del número 21 del carrer Torras i Bages, i els agents d'investigació entraven contínuament al bloc per a l'escorcoll. També, un llençol amb sang del crim, segons els veïns de la zona, penjava del balcó del pis de la parella.

Possible ordre d'allunyament

Segons ha explicat Aceituno, l'agressor tindria una ordre d'allunyament que no hauria respectat, ja que "ell sempre vivia amb ella". Els Mossos d'Esquadra, però, no han pogut confirmar aquest extrem, ja que el cas es troba sota secret de sumari.