Josep Niebla porta el mar a Girona pel Temps de Flors

L'hotel Nord 1901, situat al centre històric, exposa el quadre del pintor al pati, que estarà obert al públic aquests dies

ACN / Redacció
15 de maig del 2012
L'artista Glòria Llonch davant un dels dos quadres que exposa a l'hotel Nord 1901 de Girona amb motiu del 'Girona, Temps de flors'
L'artista Glòria Llonch davant un dels dos quadres que exposa a l'hotel Nord 1901 de Girona amb motiu del 'Girona, Temps de flors' | Lourdes Casademont / ACN

'El mar en la memòria' és el títol del quadre que l'artista Josep Niebla (nascut al Marroc però resident a l'Empordà) exposa aquest dies a l'hotel Nord 1901 del centre històric amb motiu del 'Girona, Temps de Flors'. L'obra és de grans dimensions (fa 1,83 metres x 2,5 metres) i representa un mar agitat com a símbol del començament de la vida, segons ha explicat ell mateix. Aquesta és la tercera vegada que participa al Temps de Flors però aquest cop ho fa acompanyat de la seva dona, la també pintora Glòria Llonch, que exposa dos quadres amb motius florals al hall de l'hotel. La mostra inclou tres quadres i està oberta al públic fins al 20 de maig.

L'artista Josep Niebla ha volgut portar un "tros de mar" al bell mig de Girona i ho ha fet amb una obra que es pot veure a tocar de la piscina de la terrassa de l'hotel, d'uns tons que encaixen a la perfecció amb els del quadre. "He portat una pintura representativa de la meva sèrie de mars", ha explicat l'artista durant la presentació. Una de les seves particularitats com a arista és que no pinta mai amb el mar al davant, sinó que prefereix fer-ho "de memòria", a través de les experiències que viu anant amb barca, perquè és la millorar manera de "carregar les obres de continguts i emocions més individuals".

Està encantat de participar de nou al 'Girona, Temps de Flors', una iniciativa que arriba a la seva 57a edició però que, al seu entendre, encara té molt de recorregut. Durant molts anys va viure a la ciutat i treballava des de l'estudi que tenia al barri vell però assegura que continua venint de forma assídua. "M'encanta veure que la Girona d'abans, grisa, trista i negra, s'ha convertit en una ciutat de flors, molt viva i amb una oferta cultural de primer ordre", assenyala, però afegeix que encara té una mancança, li falta un Museu d'Art Contemporani.

Dos quadres de Glòria Llonch

L'artista Glòria Llonch també exposa dues pintures a l'oli amb motius florals. Es tracta del quadre 'El Jardí secret', que fa uns tres metres, on l'autora explica que s'hi pot veure representat el naixement de la vida, amb una mena d'úter al fons amb tons més foscos i envoltat de flors. L'altra quadre, que fa uns dos metres, l'ha fet recentment i l'ha titulat 'Temps de Flors a Girona' pensant en un quadre que encaixés amb l'espai i que tingués una línia de continuïtat amb l'altra obra.

Tots dos pintors tenen projecció a l'estranger. En el cas de Niebla, ha fet fins ara 192 exposicions individuals a tretze països d'Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica.

L'hotel Nord 1901, situat al carrer Nord, va obrir les seves portes el 2010 com a apartament però més tard va convertir-se en un hotel de quatre estrelles. El seu gerent, Lluís Hortet, explica que iniciatives com aquesta busquen intenten "apropar l'hotel al públic" i més concretament, que "el carrer entri a l'interior" de l'establiment. De fet, des de l'entrada mateix de l'hotel es pot veure el quadre de Niebla exposat a la terrassa.