Lloret votarà dilluns la nova ordenança de civisme per hotels i via pública

El govern del municipi preveu que hi hagi "consens" entre els diversos partits polítics

per ACN / Redacció, 13 de maig de 2012 a les 21:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament de Lloret de Mar votarà aquest dilluns a la tarda la nova ordenança de civisme i via pública que preveu sancions per als hotels on es faci 'balconing' o s'enxampi als clients llençant aigua o objectes al carrer. Després del període d'exposició pública i resolució de les al·legacions, el consistori espera aprovar la normativa i poder-la aplicar durant aquest estiu. En concret, la ordenança preveu multes de fins a 750 euros per aquelles persones que vagin sense samarreta o a les parelles que mantinguin relacions sexuals al carrer o dins el cotxe. El govern de Lloret "té confiança" en què s'aprovi la normativa sense entrebancs però s'ha negat a fer declaracions fins després de la votació.

Fonts municipals han informat que entitats de Lloret de Mar van presentar algunes al·legacions en contra la nova normativa pel que fa a la responsabilitat dels pares sobre els actes dels seus fills. Determinats hotelers de Lloret també van demanar que es retiressin les sancions que rebrien els hotels si els seus clients estenien roba al balcó de les habitacions. Segons els empresaris, els responsables dels hotels no poden estar "pendents" de tot allò que fan els seus clients. Dues al·legacions que van ser acceptades per l'Ajuntament de Lloret.

Després dels aldarulls del passat estiu al municipi, l'alcalde de la localitat, Romà Codina, va decretar un conjunt de mesures per millorar la convivència entre la població. Entre elles, estava la prohibició i sanció de les rutes d'oci nocturn conegudes com 'disco tours', el consum d'alcohol al carrer o la promoció de la barra lliure, entre d'altres.

La nova ordenança preveu sancions que van dels 750 fins als 1.500 euros per aquells hoteleres que no posin mesures per evitar el 'balconing'. També multaran als clients que llancin productes líquids, boles de goma o balins des dels hotels. La nova ordenança també prohibeix, per primera vegada, la prostitució al carrer i faculta la policia municipal per poder comissar els diners a les prostitutes que enxampi oferint sexe. La mesura també es fa extensiva a les persones que facin juguesques i apostes a la via pública. Si s'aprova la ordenança, la policia es podria quedar els diners que havien aconseguit de manera il·legal.

D'altra banda, la ordenança també sancionarà les persones que vagin sense samarreta, malgrat que els turistes podran passejar, només en banyador, pel passeig marítim. La sanció per aquest fet serà com a màxim de 750 euros.

En general, les possibles sancions van dels 750 euros per a les faltes lleus, passant dels 750 a 1.500 per a les greus i multes de fins a 3.000 euros per a les molt greus. La nova normativa que s'ha de votar aquest dilluns a la tarda renovarà l'actual ordenança amb 30 anys de vigència.

 

Arxivat a:
Municipis
Participació