L'alcalde de Vilablareix se suma a la campanya #novullpagar

David Mascort (ERC) a la treballadora del peatge: «Estem tips ja de pagar autopistes»

ACN / Redacció
30 d'abril del 2012
L'alcalde de Vilablareix, David Mascort (ERC), no paga el peatge.
L'alcalde de Vilablareix, David Mascort (ERC), no paga el peatge. | ACN
L'alcalde de Vilablareix, David Mascort (ERC), no paga el peatge. Foto: ACN

L'alcalde de Vilablareix (Gironès), David Mascort (ERC), s'ha sumat a la campanya #novullpagar. Després que el Govern anunciés que les persones que decideixin no pagar el peatge es poden enfrontar a una multa de fins a 100 euros per una infracció lleu el codi de circulació, aquest diumenge l'alcalde de Vilablareix ha decidit no pagar el peatge Girona Sud de l'autopista AP-7. En el vídeo enregistrat, es veu com Mascort arriba al peatge i anuncia la seva intenció a una treballadora amb el ja tradicional "no vull pagar" i després afegeix que els catalans estan "tips ja de pagar autopistes". Minuts després, ja amb la barrera aixecada i el semàfor en verd, l'alcalde abandona l'autopista.

La treballadora, seguint la pràctica habitual, ha anotat la matrícula del cotxe on viatja David Mascort, una manera d'identificar-lo si li han d'imposar una multa. "Ara hem d'esperar a veure si el Govern, que diu que se sent tan proper a la reivindicació ens posa o no ens posa la multa", assevera Mascort al volant, després de deixar el peatge enrere.

L'alcalde, que ha enregistrat en vídeo tot el procés, conclou desitjant que el moviment #novullpagar es vagi "estenent" i que cada vegada més gent deixi de pagar l'autopista com a forma de reivindicar per "l'estat de les infraestructures a les nostres comarques".