L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, elegit nou primer secretari del PSC a Girona

L'elecció del nou càrrec ha estat molt ajustada ja que l'altre candidat, Ignasi Thió, ha aconseguit 74 dels 156 vots possibles

ACN / Redacció
26 de febrer del 2012
El nou primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, celebrant la seva elecció.
El nou primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, celebrant la seva elecció. | Nerea Guisasola / ACN
El nou primer secretari del PSC a Girona, Juli Fernández, celebrant la seva elecció. Foto: Nerea Guisasola / ACN
L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha estat escollit el nou primer secretari del PSC a les comarques gironines. Fernández ha aconseguit 80 dels 156 vots possibles, cinc més que l'altre candidat, Ignasi Thió, que ha recollit 74 vots. En total, s'han registrat 155 vots i un vot en blanc. El nou secretari ha agraït el suport de Pia Bosch a la seva candidatura tot i que ha ressaltat que "compta" amb Joaquim Nadal per ocupar el càrrec de nou president del PSC i té previst integrar a Thió i part del seu grup en la executiva del partit. Fernández ha destacat que "cal sumar esforços" i ha assegurat que treballarà per un "partit més obert, transparent i amb més veu dels militants".
 
L'alcalde de Palafrugell, visiblement emocionat, ha agraït el suport dels seus companys i ha promès que treballarà per liderar un partit més "obert, transparent, més proper a la gent que ho necessita i amb més veu dels militants". Fernández ha assegurat que "compta" amb Ignasi Thió perquè formi part de la nova executiva i ha ressaltat que "si Joaquim Nadal vol" serà el nou president de la federació del PSC a Girona. Fernández ha subratllat que està "molt emocionat" i ha assegurat que "treballarà per sumar esforços en un moment econòmic molt complicat". A més, ha assegurat que vol potenciar un partit amb "formes més democràtiques" en el qual "tothom tingui accés a presentar-se a les eleccions".
 
Segons Fernández, l'anterior primer secretari del PSC a Girona, Joaquim Nadal, és un "gran actiu polític" i la seva experiència "és una gran vàlua pel partit". L'elecció del nou primer secretari s'ha portat a terme enmig del 7è congrés de la Federació del PSC a les comarques gironines a Lloret de Mar
 
Nova executiva
 
Després de llargues negociacions amb l'altre candidat a la primera secretaria, Ignasi Thió, el nou primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, ha aconseguit dissenyar la nova executiva resultant del 7è congrés de la Federació del PSC de les comarques gironines. 
 
Fernández ha incorporat a Ignasi Thió com a secretari d'organització i finances. Per altra banda, Joaquim Nadal es mantindrà a la direcció del partit ocupant el càrrec de president. A més, la portaveu del PSC a la ciutat de Girona, Pia Bosch, ha estat designada com a secretària d'Acció Política, Relacions Institucionals i portaveu. 
 
En breu parlament que ha servit de cloenda del congrés, Fernández ha destacat que "té moltes ganes de treballar amb humilitat" i considera que s'ha format "un bon equip". 
 
En concret, Estanis Puig Artigas ha estat l'escollit per dirigir la secretaria de Política Municipal, Consol Cantenys i Arbolí com a secretària de Coordinació Sectorial, Núria López a la secretaria de Projectes d'Acció Política i Esteve Pujol com a secretari d'Implantació. Pel que fa a la secretaria d'Acció Electoral, és un càrrec que ocuparà David Maldonado i Teresa Ferrés és la nova secretària de Formació. Al mateix temps, Magda Casamitjana ha estat nombrada secretaria d'Innovació Democràtica 2.0 i Glòria Planas com a secretària de Cohesió Social i Igualtat. Pere Casellas ha estat escollit com a secretari d'Economia i Manel Nadal com a secretari de Ciutadania i Societat. El càrrec de viceprimer secretari despareix.