El Fòrum Verd tanca la primera edició amb 3.000 visitants

Els jardiners i viveristes es mostren «satisfets» amb els resultats obtinguts

ACN / Redacció
17 de febrer del 2012
Els guanyadors del Campionat de Catalunya CatSkills, asseguts sobre el seu treball
Els guanyadors del Campionat de Catalunya CatSkills, asseguts sobre el seu treball | Rafel Bosch / Fira de Girona
Els guanyadors del Campionat de Catalunya CatSkills, asseguts sobre el seu treball Foto: Rafel Bosch / Fira de Girona

Més de 3.000 visitants han passat per la primera edició del 'Fòrum Verd Girona' que s'ha portat a terme durant dos dies a la Fira de Girona. Els jardiners i viveristes participants s'han mostrat "satisfets" del resultat de la primera edició que ha permès crear sinergies entre els sectors. En aquesta edició, el 'Fòrum Verd' ha volgut fomentar les relacions empresarials i presentar-se com un "espai de futur per al sector verd català". El saló s'ha clausurat aquest dijous amb el lliurament dels premis a l'equip de l'IES Horticultura i Jardineria de Reus del Campionat de Catalunya de Formació Professional Catskills. La 2a edició del fòrum es celebrarà al 2014 i té previst sumar-hi més subsectors com el del paisatgisme.

"Hem vist que és molt oportuna la suma entre el viverista i el jardiner en un espai comú", ha destacat la directora de la Fira de Girona, Anna Albar. La directora ha remarcat que la fórmula utilitzada durant aquesta primera edició "ha estat molt bona" i marcarà les bases per a les futures edicions d'aquest fòrum que ha pres al relleu al Saló de la Planta, Jardí i Complements de Girons, l'SPV.

El president de l'Associació de Viveristes de Girona, Joaquim Planas, ha destacat que el saló ha creat un "espai de relació entre el productor i el distribuïdor de la zona molt positiu". En la mateixa línia, el president del Gremi de Jardineria de Catalunya, Eudald Morera, ha ressaltat que ha estat un "èxit poder estar tots junts" i ha subratllat que, a partir d'ara, cal continuar "sumant més sectors al saló". Un dels àmbits que possiblement podria trobar-se en les pròximes edicions del fòrum seria el sector del paisatgisme, entre d'altres.

Aprofitant la celebració del 'Fòrum Verd' també s'ha portat a terme el 5è congrés de Jardineria i Empresa de Catalunya, que a partir d'ara, tindrà la seu permanent al saló i que enguany s'ha centrat en la innovació en l'empresa. Aquest congrés ha finalitzat amb l'entrega dels premis al Campionat de Catalunya de Formació Professional Catskills. L'equip de l'IES Horticultura i Jardineria de Reus, format pels alumnes Pere Clarés i Pol Compte, ha guanyat el campionat després de superar els equips dels instituts de Mollerussa. El congrés vol promoure la formació professional en l'àmbit de la jardineria.