Lliurats els premis Inno 2012 al Saló Fòrum Verd

Els projectes guanyadors, una col·lecció de plantes aromàtiques ecològiques i un paviment de teixit ceràmic

Redacció
16 de febrer del 2012
576_1329411897corma
576_1329411897corma | Rafel Bosch/Fira de Girona
Foto: Rafel Bosch/Fira de Girona

El sector reconeix les innovacions i també la trajectòria de jardiners i viveristes Una col·lecció de plantes aromàtiques ecològiques i un paviment de teixit ceràmic han guanyat els premis INNO Fòrum Verd 2012. Els guardons, que es van lliurar ahir a la nit en el marc del saló Fòrum Verd, han reconegut les innovacions del sector i també la trajectòria de jardiners i viveristes.

Els premis INNO Fòrum Verd reconeixen els productes i serveis més innovadors que presenten els expositors al saló. Es premien dues categories: les novetats vegetals i els productes no vegetals. El jurat, format per tècnics especialistes tant del sector del viverisme com del de la jardineria, és l’encarregat de valorar la funcionalitat, la presentació, la competitivitat i el caràcter autòcton dels productes que opten als guardons.

En la categoria de millor novetat vegetal, el premi INNO Fòrum Verd Or va ser per a Corma SCCL per la “Col·lecció d’herbes del Druida”, una col·lecció de plantes aromàtiques ecològiques certificades i distribuïdes en funció de les propietats de cada grup de plantes (relaxants, digestives, tonificants, contra el refredat i per la pell sana).

El premi INNO Fòrum Verd plata va ser per a Riera-Villagrasa pel planter ecològic de plantes aromàtiques.

En la categoria de millor producte no vegetal, el premi INNO Fòrum Verd Or va ser per a Àurea Vivers pel teixit ceràmic flexbrick. Es tracta d’un paviment de teixit ceràmic dissenyat especialment per a zones enjardinades que permet instal·lar-lo sense necessitat de fer obres. El premi INNO Fòrum Verd plata va ser per a MYC 5 pel jardí vertical modular. Són peces de plàstic tipus jardineres que permeten la instal·lació de plantes en parets per a crear jardins verticals.

Premis Fulla d’Or

Foto: Rafel Bosch/Fira de Girona

Els premis INNO Fòrum Verd es van lliurar ahir a la nit en el marc del primer ‘Fòrum Night’, un nou espai del saló per fomentar les relacions empresarials. En el transcurs de l’acte, que incloïa un sopar, es van lliurar també els premis Fulla d’Or que reten homenatge a persones que, amb el seu treball i dedicació, fan possible la difusió i el coneixement de les plantes de diferents zones d’arreu d’Europa.

Els premis Fulla d’Or es van lliurar al viverista Joaquim Pou i als jardiners Andreu Massoni, Jaume Mitjans, Evarist Munné i Maria Pericall.

El saló Fòrum Verd, organitzat per Fira de Girona, l’Associació de Viveristes de Girona i el Gremi de Jardineria de Catalunya, és l’únic de Catalunya dedicat al sector verd i compta amb 85 expositors.