El primer gironí de l'any es diu Ali

La criatura va pesar 3,300 quilos

ACN / Redacció
02 de gener del 2012
El primer gironí ha nascut a l'hospital Josep Trueta de Girona i es diu Ali Krubally.
El primer gironí ha nascut a l'hospital Josep Trueta de Girona i es diu Ali Krubally. | Marina López / ACN
El primer gironí ha nascut a l'hospital Josep Trueta de Girona i es diu Ali Krubally. Foto: Marina López / ACN

El primer nadó gironí del 2012 és un nen que es diu Ali Krubally i ha nascut a l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona, segons han informat fonts del Servei Català de la Salut (Catsalut). La criatura, que ha pesat 3,300 quilos i mesurat 49 centímetres, ha sortit a les dotze i trenta segons de la matinada per part natural i sense epidural. La seva mare, Nyama Krubally, té 20 anys, és originària de Gàmbia i resideix a Banyoles (Pla de l'Estany). Mare i nen es troben en perfecte estat.

Les infermeres expliquen que mentre sonaven les campanades veien el cap de l'Ali Krubally que ha nascut només 30 segons després de les 12 de la nit. És el primer gironí de l'any 2012 i per molt poquet, només qüestió de segons, no ha estat també el primer català. L'Ali és el fill petit de la família Krubally, originaris de Gàmbia i veïns de Banyoles. El nen té dos germans més, un nen i una nena de 2 anys i mig i 4 anys d'edat.

El primer gironí ha nascut a l'hospital Josep Trueta de Girona i es diu Ali Krubally. Té dos germans de 2 anys i mig i 4 anys. Foto: Marina López / ACN

"El part ha anat molt i molt bé, estem molt contents", ha afirmat el pare de la criatura Jaturu Krubally que assegura sentir-se "molt feliç" perquè el seu nadó hagi estat el primer gironí de l'any 2012. La mare de l'Ali, la Nyima, té 20 anys i poques hores després del part se sent molt bé i camina amb agilitat per l'habitació que ocupen a l'hospital Josep Trueta de Girona. El nen ha nascut en un part natural sense epidural.

Tant la mare com l'infant estan en perfecte estat de salut. L'Ali ha pesat 3 quilos 300 grams i ha mesurat 49 centímetres. La família diu sentir-se molt feliç amb els tres fills. Tot i que Jaturu admet que porten "molt feina", diu que només Déu sap si ampliaran la família i que ell els ajudarà a tirar endavant.

Més informació a Nació Digital