Dipsalut i la UdG participen en els actes solidaris per la Marató de TV3

Es faran demostracions públiques de l'ús dels desfribril·ladors a l'Espai Gironès

Redacció
15 de desembre del 2011
Aquest diumenge 18 de desembre,  Dipsalut - en col·laboració amb la Universitat de Girona i l’Espai Gironès-  ha organitzat demostracions públiques de l’ús dels desfibril·ladors cardíacs. Es duran a terme al vestíbul principal del centre comercial Espai Gironès, a Salt. A més de mostrar als visitants com s’ha d’utilitzar un desfibril·lador, l’activitat també servirà per recollir diners per la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits.
 
Aquest diumenge 18 de desembre, des de les 10 del matí i fins les 9 del vespre, Dipsalut oferirà demostracions de com funcionen els desfibril·ladors cardíacs a totes aquelles persones que visitin l’Espai Gironès. Les duran a terme membres del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària i estudiants de les Facultats de Medicina i d’Infermeria de la Universitat de Girona. Tots ells s’han ofert voluntaris per participar en aquesta activitat que també servirà per conscienciar les persones sobre la necessitat de cuidar la seva salut cardiovascular i per recollir fons per la Marató de TV3. I és que l’espai de Dipsalut i la Universitat de Girona comptarà amb unes guardioles on els visitants podran dipositar les seves aportacions per la Marató.
 
Les demostracions es duran a terme amb un maniquí de simulacions i amb desfibril·ladors automàtics exactament iguals als que Dipsalut implanta arreu de la demarcació en el marc del programa “Girona, territori cardioprotegit”. L’objectiu és animar les persones a provar d’utilitzar-lo per tal que comprovin com n’és de senzill i s’assabentin dels grans beneficis que pot comportar intervenir amb aquest aparell a temps. Alhora, des de l’estand s’incidirà en la importància de cuidar-se. Per fer-ho, estudiants de Medicina i d’Infermeria mesuraran el risc cardiovascular de tots aquells que ho desitgin i els donaran consells per disminuir-lo. Per determinar aquest risc prendran la pressió arterial, faran electrocardiogrames, miraran l’índex de glucosa en sang i realitzaran un qüestionari als visitants. L’espai de la Universitat de Girona i Dipsalut també comptarà amb activitats pels més menuts que, tot jugant, podran descobrir els òrgans, aprendre com funciona el cor i fer cures bàsiques a un malalt molt especial.