El concurs «Joves i conducció» inaugura la seva cinquena edició

Un total de 10.000 joves han participat en les anteriors edicions

Redacció
05 de desembre del 2011
Acte de lliurament de premis de la quarta edició (juny de 2011).
Acte de lliurament de premis de la quarta edició (juny de 2011). | RACC
Acte de lliurament de premis de la quarta edició (juny de 2011). Foto: RACC.

La promoció del motocivisme, afavorint la conducció responsable i evitant els riscos, és l’objectiu central del concurs “Joves i conducció”, organitzat pel Reial Automòbil Club de Catalunya, amb el suport del Servei Català de Trànsit, que aquest 15 de desembre comença la seva cinquena edició.

Més de 10.000 concursants de tots els territoris de parla catalana han participat en les anteriors edicions, aportant els seus textos, fotografies o vídeos per sensibilitzar el col·lectiu jove d’una problemàtica tan actual com la seguretat viària.

Els concursants són joves de 13 a 18 anys, estudiants de Secundària o de Cicles Formatius, que fins al 10 d’abril poden publicar directament al web del concurs ( www.jovesiconduccio.cat ) els seus vídeos, relats o fotografies i cançons sobre temes relacionats amb la seguretat viària.

El concurs s’adreça també als professors de l’assignatura “Educació per a la ciutadania” perquè engresquin els seus alumnes i treballin plegats el tema sota tres perspectives proposades pels organitzadors: “Si vas en moto, tu ets la carrosseria”, “Si has begut o consumit drogues, no agafis la moto” i “Alerta, les infraccions són la prèvia a l’accident”.

Enguany, els premis són un Ipad per a cada membre dels grups guanyadors, i també hi ha un premi de votació popular en xarxa i premis per a una classe de Secundària en conjunt i per al professor/a que hagi motivat més la participació dels seus alumnes. L’acte de lliurament tindrà lloc a la seu del RACC el proper mes de maig de 2012.

Web del concurs
http://jovesiconduccio.cat

Vídeo de la festa de lliurament de premis de la 4a. edició (juny 2011)
http://www.youtube.com/watch?v=Z5GT2QffNv4