Unes 18.000 persones a la 17a edició del Firatast de Girona

El director, Josep Matamala, diu que aquest any ha estat l'edició amb més afluència de públic de tota la història de la fira

| 14/11/2011 a les 07:06h
Arxivat a: Fires i festes, Firatast
Aquesta notícia es va publicar originalment el 14/11/2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unes 18.000 persones han passat per la dissetena edició de la Fira Gastronòmica de Degustació i Venda de Productes (Firatast) de Girona. Foto: Nerea Guisasola / ACN

Unes 18.000 persones han gaudit des de dijous i fins aquest diumenge dels 90 plats que s'han ofert a la 17a Fira Gastronòmica de Degustació i Venda de Productes de Girona. Segons el director de la Fira, Josep Matamala, aquest any ha estat un "èxit" pel nombre de visitants i destaca que la fira s'ha convertit en una "eina útil" per donar-se a conèixer les empreses del sector de la restauració. En aquesta edició s'han servit 75.000 degustacions i els plats de cuina tradicional han estat els més demanats. Pel proper any, la fira té previst obrir un 'mini tast' per als més petits i instal·lar - a la primera planta del Palau Firal - una zona de cafès.

Aproximadament unes 18.000 persones han gaudit de les degustacions que durant quatre dies han omplert el Palau Firal de Girona en la 17a edició del 'Firatast', la Fira Gastronòmica de Degustació i Venda de Productes a Girona. Segons el director de la fira, Josep Maria Matamala, aquesta edició ha estat "l'any amb més afluència de públic" i considera que la fira ha esta un "èxit rotund".

Segons les dades aportades pel president, s'han servit 75.000 degustacions des de la cinquantena d'expositors instal·lats al Palau Firal. En aquesta edició, com a novetat, hi havia un total de quatre agrupacions de cuina tradicional que oferien més de 40 plats típics de les comarques gironines. L'entrada al recinte valia cinc euros però incloïa tres tiquets per poder fer els tastets. La compra dels nous tiquets costava 80 cèntims cada un.

Tot i que la fira ha ofert diversitat de degustacions - des de la cuina casolana fins als plats avantguardistes- enguany la cuina tradicional ha estat la més demanada. Matamala destaca que els visitants venen al 'Firatast' a fer "l'àpat i trobar-se amb la família", per això, comenta que els plats tradicionals com el suquet de peix, l'arròs o la fideuà, són sempre "una bona opció". Aquest any, entre les novetats gastronòmiques més destacades hi havia els ous de cargol anomenats 'perles', mozzarella de búfala o el fuet de rocafort.

Matamala ha remarcat que la fira ja és una "eina útil" que les empreses i entitats dedicades al món de la restauració poden utilitzar per donar-se a conèixer.

"Èxit" de participació en els tallers

El president de la fira ha destacat "l'èxit" aconseguit en el taller coordinat per Dipsalut i l'Espai del Peix de Palamós per conèixer els aspectes positius i saludables del peix. Segons Josep Maria Matamala, el públic "va participar amb ganes" i els visitants es mostraven "molt contents" amb les activitats proposades.

Pel proper any el president de la fira ha explicat que vol solucionar el tema de les aglomeracions durant les hores puntes i té previst introduir una nova zona anomenada el 'mini tast', una petita fira per als més menuts. Segons Matamala, la fira agrada molt als nens petits i detalla que tot i que els pares paguin els tiquets qui els gestiona són els nens. Matamala també ha avançat que l'any vinent intentaran crear una zona de cafè al primer pis del Palau Firal de Girona. "Així els visitants es podran relaxar amb un cafè o una beguda", ha detallat el president del 'Firatast'.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La seu d'Agissa, situada al carrer Ciutadans de Girona | ACN
01/01/1970
La interlocutòria subratlla que la petició del soci privat "no té fonament" perquè les suposades "actuacions il·lícites" haurien "perjudicat" un servei públic
01/01/1970
Els agents van detenir el vehicle i van identificar i detenir-ne el conductor
01/01/1970
Els Mossos van arrestar un home de 33 anys
L'expresident de la Generalitat Artur Mas, arribant al Tribunal Suprem | ACN
01/01/1970
La Fiscalia podria demanar llibertat amb fiança per a l'exlíder del PDECat, mentre que VOX podria sol·licitar presó per reiteració delictiva | L'expresidenta de l'AMI Neus Lloveras, rostre dels 712 alcaldes investigats per col·laborar amb l'1-O, també ret comptes davant del jutge Pablo Llarena
01/01/1970
L'agent contradiu així l'atestat policial, segons "Regió 7"
Reunió de la mesa del Parlament de dimarts passat | ACN
01/01/1970
L'ordre del dia de la mesa del Parlament inclou, ara sí, la modificació de la llei de la Presidència proposada per JxCat que la setmana passada va tensar les relacions amb ERC
01/01/1970
L'anterior cap de files de la CUP ha aclarit que no anirà al Suprem, per on avui passen Mas i Lloveras. Rovira va intentar ahir, després de la seva declaració, que ERC mantingués la bandera de l'1-O. També són notícia el nou ministre espanyol d'Economia, Esther Capella i la policia, Jaume Roures, "Egunkaria" i el mestre Fabra
Els joves pallaresos al Gran Canaria Arena, entre ells el Pau, el tercer per la dreta | Pau Vila
01/01/1970
Parlem en exclusiva amb el jove de Tremp que va ser detingut el passat divendres per entrar una estelada a la Copa del Rei de bàsquet | Vila relata la seva violenta detenció i assegura que els fets pels que se l’acusa són falsos | El pallarès torna de Gran Canària amb antecedents i una multa de 720 euros
01/01/1970
El canvi, que escurça el termini, respon a la demanda reiterada de diferents sectors de la comunitat educativa