UGT denuncia que falten tècnics de manteniment a l'aeroport

El sindicat diu que no hi ha un supervisor i això dificulta la comunicació d'incidents i la resolució dels mateixos

ACN / Redacció
20 d'octubre del 2011
Ryanair ha anunciat que eliminarà 18 rutes des de Girona.
Ryanair ha anunciat que eliminarà 18 rutes des de Girona. | ACN

La UGT ha denunciat que la plantilla de tècnics encarregats del manteniment de la torre de control de l'Aeroport de Girona té mancances. Concretament, el sindicat alerta que falten un 30% dels tècnics i que la situació s'allarga des del gener. A més, segons afirma el sindicat, la situació es veu agreujada perquè tampoc s'ha cobert la vacant de supervisor local que ha de permetre la comunicació i resolució d'incidents amb el centre de control de Gavà. La UGT ha explicat que actualment l'equip està format només per sis tècnics que encadenen torns, sense fer dies de festa i cobrint a base d'hores extres els torns que s'han de reforçar.

El sindicat ha alertat que falta gent per poder garantir que la feina que la feina es fa correctament. El responsable de la secció sindical de la UGT a Aena/Aeroport de Girona, Josep Codina, ha explicat que es dóna cobertura tècnica a la torre de control durant les 24 hores als dies perquè els sis tècnics que hi ha encadenen torns i concentren més càrrega de treball a base d'hores extres. "No poden seguir treballant amb tanta tensió, això es pot aguantar si és transitori però no nou mesos com ja porten", ha denunciat. Codina també lamenta que "no hi ha supervisió" perquè no s'ha cobert la plaça vacant i que aquesta "manca d'estructura" entre el tècnic i la direcció regional d'Aviació a Gavà crea distorsions.

Fonts d'Aena han explicat que ja s'ha obert una convocatòria per cobrir la plaça de supervisor local i que aquest divendres acaba el termini per a presentar candidatures i que és "immediata la seva incorporació". Les mateixes fonts han defensat que la seguretat està garantida a l'aeroport i que es compleixen tots els protocols que marca la normativa europea.