Raimon presenta «Rellotge d'emocions» al Temporada Alta

El cantautor nascut a Xàtiva ha recordat a l'Auditori himnes intergeneracionals com 'Al vent' o 'Jo vinc d'un silenci'

ACN / Redacció
16 d'octubre del 2011
El cantautor de Xàtiva ha presentat el disc 'Rellotge d'emocions' al Temporada Alta
El cantautor de Xàtiva ha presentat el disc 'Rellotge d'emocions' al Temporada Alta | Anna Camps / ACN
El cantautor de Xàtiva ha presentat el disc 'Rellotge d'emocions' al Temporada Alta Foto: Anna Camps / ACN

Raimon ha presentat aquest dissabte a la nit a l'Auditori de Girona el seu nou disc, 'Rellotge d'emocions', un àlbum que evoca la seva intimitat però que a la vegada no oblida el caràcter reivindicatiu que ha marcat constantment l'obra del de Xàtiva (Costera). El públic ha abraçat les noves cançons de Raimon i també s'ha pogut retrobar amb vells coneguts, com 'Al vent', 'Veles e vents' o 'Jo vinc d'un silenci', entre altres himnes que han marcat més d'una generació. El recital d'aquest dissabte, emmarcat en el festival Temporada Alta, també ha inclòs poemes d'Ausiàs March, Roís de Corella, Jaume Roig i d'altres autors dels segles XV i XVI.

El cantautor de Xàtiva ha tornat aquesta nit al Temporada Alta per retrobar-se amb els incondicionals i regalar-los pinzellades de la seva trajectòria de cinquanta anys. L'excusa de la cita d'avui era la presentació del disc 'Rellotge d'emocions', un àlbum de deu cançons inèdites que combina, per exemple, notes autobiogràfiques amb versos de Salvador Espriu i també amb textos de denúncia social, com 'Bagdad '91', que tracta sobre la guerra de l'Iraq.

'Rellotge d'emocions' és el treball número 77 de la seva carrera. Publicat a principis d'any, va comptar amb la participació de quinze músics i arribava després que des del 2000, any en què Raimon va editar 'Nova Integral edició 2000', el de Xàtiva no hagués llançat cap altre disc d'estudi. En aquest últim àlbum Raimon s'atura a Xàtiva o a la Barcelona del 71, i comparteix records íntims com els viscuts amb la mare.

El públic de l'Auditori també ha pogut reviure himnes intergeneracionals com 'Al vent', 'Diguem no' i 'Jo vinc d'un silenci', cançons que han estat rebudes amb aplaudiments entusiastes. Així mateix, aquest recital antològic ha inclòs poemes musicats pel mateix Raimon d'Ausiàs March, Roís de Corella, Jaume Roig i d'altres autors dels segles XV i XVI, així com també de Salvador Espriu.

Altres cançons que ha ofert al públic gironí han estat 'He passejat per València, sol', 'Punxa de temps', 'A Joan Miró', 'Terra negra', 'Diré del vell foc i de l'aigua', 'Mentre s'acosta la nit', 'Com un puny', 'He mirat aquesta terra' o 'Diguem no'.

La presentació del nou disc avui a Girona arriba després que el cantant de Xàtiva ja l'hagi donat a conèixer a Madrid, a Barcelona o Sant Feliu de Guíxols. En el concert d'aquesta nit l'han seguit al voltant de mil persones, i pràcticament s'han exhaurit les entrades.

Raimon ha estat acompanyat a l'Auditori de Girona de Miquel Blasco i Joan Urpinell (guitarres); Pau Doménech (clarinet i clarinet baix), i d'Ernando Serena (contrabaix).

Una trajectòria fructífera

Nascut a Xàtiva, Raimon és un dels cantants amb més reconeixement dins i fora del país. L'admiració a nivell internacional va arribar sobretot arran del concert del 66 a l'Olympia de París, un escenari on va tornar el 2006 per celebrar els 40 anys d'aquell recital. Com a un dels reconeixements més recents, aquest any Raimon ha estat nomenat 'Doctor Honoris Causa' per la Universitat d'Alacant.

La seva trajectòria ha estat molt fructífera, ja que des del 1963, any en què s'edita el primer disc, Raimon ha publicat 31 LP i 36 CD.