Una placa commemora el centenari del doctor Santaló

Situada a la plaça de Sant Pere, s'ha descobert aquest dijous

Redacció
07 d'octubre del 2011
Carles Puigdemont descobreix la placa
Carles Puigdemont descobreix la placa | Ajuntament de Girona
Carles Puigdemont a l'acte de descoberta de la placa Foto: Ajuntament de Girona

En motiu del centenari del doctor Lluís Antoni Santaló i Sors (Girona 1911-Buenos Aires 2001), l’Ajuntament de Girona ha instal·lat una placa en commemoració a aquest “gironí universal”, tal com l’ha definit l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont. En aquest acte càlid, que s’ha celebrat aquest dijous a la plaça Sant Pere número 14 (on hi va viure), s’hi ha reunit familiars, amics i representants municipals.
 
La filla gran del doctor Santaló, Tessi Santaló Ross, present a l’acte, ha llegit un escrit on ha recordat les vivències del seu pare a l’exili a l’Argentina, així com les estades a la universitat de Princetown o París. El director de la Càtedra Lluís Santaló d’Aplicacions de la Matemàtica de la Universitat de Girona, Carles Barceló, ha manifestat també la seva satisfacció per aquest gest de l’Ajuntament de Girona en instal·lar la “primera placa d’un matemàtic a la ciutat”.
 
Puigdemont ha destacat el “seu llegat com a gironí universal, contundent i sòlid, dins la comunitat de recerca matemàtica” i ha recordat que va ser el primer gironí envestit Honoris Causa per la Universitat de Barcelona, l’any 1986.