Esquerra celebra a Girona el seu 26è Congrés Nacional

Sota el lema «La nova Esquerra», escollirà la nova direcció del partit

Redacció
29 de setembre del 2011
Oriol Junqueras en un moment de l'entrevista.
Oriol Junqueras en un moment de l'entrevista. | G.A

Esquerra celebrarà aquest dissabte 1 d'octubre a l'Auditori de Girona el seu 26è Congrés Nacional. Amb el lema «La nova Esquerra», més de 2.200 militants s'hi han inscrit. Durant el Congrés es votaran els 25 nous consellers nacional, així com la nova executiva nacional. Entre els punts de l'ordre del dia s'hi troba la proclamació d'Oriol Junqueras com a president del partit.

Precisament, la proposta per l'executiva nacional comptarà amb Lluís Salvador com a secretari general adjunt, Eduard López com a vicesecretari general de coordinació interna i territori, Ester Capella com a vicesecretària general d’acció  política i dona, Oriol Amorós com a vicesecretari general de comunicació i estratègia, Jordi Solé vicesecretaria general de política internacional i relacions institucionals, Guillem Clapés com a secretari nacional d’imatge i comunicació, Josep Carrapiço com a secretari nacional d’organització, Albert Castellanos com a secretari nacional de política econòmica i treball, Pere Culell com a secretari nacional de política social i ciutadania, Jordi Fàbrega com a secretari nacional d’entorn, Meius Ferrés com a secretària nacional de partit en xarxa, Cesc Iglèsies com a secretari nacional d’estratègia i anàlisi electoral, Ricard Martínez com a secretari  nacional de política territorial, Elisabet Nebreda com a secretària nacional de política internacional, Lluís Pérez com a secretari nacional d’innovació política, Jordi Roig com a secretari nacional de finances i administració, Maria  Mercè Roca com a secretària nacional de política cultural i educació, Marc Sanglas com a secretari nacional de política municipal. 

80 persones col·laboraran en el desenvolupament del Congrés, entre treballadors del partit i voluntaris, i hi haurà zona wifi, ludoteca, servei de guarderia i zona de restauració. També s'hi han convidat membres d'altres formacions polítiques nacionals i internacionals, sindicats i representants d'entitats de la societat civil catalana.

El congrés començarpa a les 9 del matí amb el següent ordre del dia:

1. Elecció de la  Mesa 
2. Informe Econòmic
3. Informe de Presidència a càrrec de Joan 
4. Informe de Secretaria General a càrrec de Joan Ridao 
5. Torn de paraules
6. Presentació i debat de la Ponència Estratègica
7. Suspensió del plenari
8. Defensa de la Ponència Estratègica Definitiva
9. Conferència de premsa per informar del contingut de la Ponència Estratègica Seu Nacional
10. Presentació i debat de Ponència d'Estatuts
11. Elecció dels consellers/es nacional
12. Elecció de l'Executiva Nacional
13. Proclamació president d'Esquerra, Oriol Junqueras 
14. Defensa de la Ponència definitiva d'Estatuts
15. Cloenda i proclamació de resultats