La CUP vol diverses estelades onejant per la Diada a Girona

Ho comunica a Puigdemont en una carta on també adverteix que no assistirà a la recepció si l'alcalde hi convida «les autoritats espanyoles i militars»

Redacció
05 de setembre del 2011

Els tres regidors del grup municipal de la CUP a Girona han fet arribar aquest dilluns una carta signada a l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont per proposar-li una sèrie de mesures simbòliques per la diada de l’Onze de setembre.

D’una banda, la formació ha demanat a l’alcalde que faci onejar senyeres estelades en diversos punts de la ciutat el dia Onze de setembre. Concretament la CUP proposa que s’hissin banderes al Museu d’Història de la Ciutat, a l’Ajuntament i a la plaça de Catalunya. Pel regidor de la CUP i membre de Reagrupament, Carles Bonaventura, es tracta de “visualitzar la implicació i compromís dels nostres ajuntaments en la construcció nacional del nostre país”.

D’altra banda, els regidors han demanat a Puigdemont que replantegi la decisió de convidar les autoritats espanyoles i militars en la recepció prevista per al mateix dia Onze de setembre a l'Auditori Josep Irla de l'Edifici de  la Generalitat. De no ser així, ja han anunciat a l’Alcalde que no hi assistiran. En aquest sentit, el portaveu de la CUP, Jordi Navarro, ha qualificat de “vergonyós” que es convidi a la recepció de la Diada “aquells qui simbolitzen l’ocupació i l’ofec nacional contra els Països Catalans”.

Carta de la CUP a Carles Puigdemont per l'onze de setembre (PDF)