S'inaugura la Fira d'Indians de Begur

El delegat del govern, l'alcalde de Begur i Lucrecia donen el tret de sortida a la vuitena edició

Redacció
03 de setembre del 2011
Eudald Casadesús, en la inauguració de la 8a Fira d'Indians de Begur
Eudald Casadesús, en la inauguració de la 8a Fira d'Indians de Begur | Generalitat de Catalunya
Eudald Casadesús, en la inauguració de la 8a Fira d'Indians de Begur Foto: Generalitat de Catalunya

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, l'alcalde de Begur, Joan Català, i la cantant Lucrecia han inaugurat aquest divendres al vespre la vuitena edició de la Fira d'Indians, un esdeveniment que té el seu origen en l'emigració de molts begurencs a l'illa al llarg del segle XIX. La Fira, que ha començat aquest divendres i acabarà diumenge, porta aquest any per títol L'Aventura d'Ultramar, que serveix de fil conductor per explicar el viatge d'aquells nois que van marxar pobres i van tornar més vells, però més rics.

El delegat del Govern ha destacat en el seu parlament "la implicació de tot el poble en la Fira, una Fira que ha anat creixent en qualitat i en expectació, fet que converteix Begur durant aquest cap de setmana en la capitat dels municipis indians." A l'acte també hi ha assistit el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació, Christian Serarols.
 
Una de les novetats d’aquesta edició serà l’arribada de l’indià amb el veler de les Antilles, activitat que tindrà lloc dissabte al migdia a la platja de Sa Riera traslladant d’aquesta forma la Fira d’Indians també a les platges.
 
La Fira d’Indians ha programat més d’una trentena d’activitats i es simultaniegen les activitats lúdiques (orquestres, joc, actuacions musicals, havaneres, balls...) amb altres de temàtica cultural (conferències, visites guiades pel patrimoni indià, presentacions, mercat de productes d’ultramar i mostra d’oficis...).