«A França ens tracten com a gossos»

Redacció
19 d'agost del 2011
S'han repartit més de 400 peces de fruita.
S'han repartit més de 400 peces de fruita. | Tania Tapia/ACN
S'han repartit més de 400 peces de fruita. Foto: Tania Tapia/ACN

A França ens tracten com gossos", lamentava un camioner espanyol que ha rebut amb molt bons ulls la reivindicació dels pagesos catalans organitzada aquest matí a la Junquera. Més de 50 pagesos s'han concentrat al primer peatge d'entrada a Catalunya, a la Jonquera (Alt Empordà), per repartir pomes i peres als conductors que entraven al país.

Es tracta d'una acció de protesta pels baixos preus que pateix el sector hortofructícola i també és la primera resposta dels productors catalans després que en les darreres setmanes pagesos francesos hagin tirat a terra la càrrega de camions catalans i espanyols que duien fruita i verdura a Europa. "Tots estem patint la mateixa crisi", es lamenta el coordinador d'Unió de Pagesos, Joan Caball, que ha dit que aquest any no hi ha hagut cap catàstrofe climatològica, hi ha hagut molta producció arreu i menys consum.

A banda d'Unió de Pagesos, en l'acció també hi ha participarat sindicalistes de la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valèncià, així com de la resta de la Unió Confederal. El sindicat també convocarà, entre les accions de protesta contra la situació de crisi de preus del sector i com a mesura de pressió per a una reforma justa de la PAC, una manifestació a Lleida el pròxim 2 d'octubre, coincidint amb la celebració de la Fira de Sant Miquel.