Més diners per a la gestió forestal privada

El Centre de la Propietat Forestal incrementa la dotació dels ajuts en finques privades

Redacció
18 d'agost del 2011
El certificat PEFC avala gestions forestals insostenibles.
El certificat PEFC avala gestions forestals insostenibles. | Xavier Borràs
El certificat PEFC avala gestions forestals sostenibles. Foto: Xavier Borràs

El Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal, organisme adscrit al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha acordat modificar la dotació de la convocatòria anticipada per a la concessió dels ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada de l'any 2011, corresponents al capítol 1 de planificació i foment de la gestió forestal conjunta, i ampliar el termini de resolució i notificació.
 
La Resolució MAH/4332/2010, de 27 de desembre, va fer pública la convocatòria anticipada per a la concessió dels ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada de l'any 2011 (DOGC núm. 5805, de 27.1.2011). El punt 3 de l’esmentada Resolució estableix que l'import màxim que es destina a la convocatòria, cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) i la Generalitat de Catalunya, és de 2.000.000 d'euros.
 
L'Ordre MAH/105/2008, de 6 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a la gestió forestal sostenible, estableix un termini de sis mesos per resoldre i notificar la resolució des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. D’aquí que, vist l'elevat nombre de sol·licituds presentades que han estat avaluades favorablement, la concurrència en el temps amb d'altres convocatòries de subvencions destinades a la recuperació de les masses forestals afectades per les nevades de 2010 i la funció del Centre de la Propietat Forestal de donar suport tècnic i econòmic per a elaborar instruments d'ordenació forestal, es considera oportú ampliar el termini per resoldre i notificar les sol·licituds presentades i per modificar la dotació màxima assignada a la convocatòria.
 
Així, s'ha acordat modificar la dotació màxima assignada a la convocatòria anticipada per a la concessió dels ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada de l'any 2011, corresponents al capítol 1 de planificació i foment de la gestió forestal conjunta, en 1.300.000,00 euros amb càrrec a les aplicacions pressupostàries del Centre de la Propietat Forestal per a l'any 2011 i al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, de forma que el crèdit que finalment s'hi destina és de 3.300.000,00 euros. També s’acorda ampliar fins al dia 30 de novembre de 2011, inclòs, el termini màxim per a resoldre i notificar la resolució de l’esmentada convocatòria.
 
D’altra banda, el Centre de la Propietat Forestal està treballant per poder convocar properament la línia d’ajuts a la gestió forestal sostenible en finques de titularitat privada corresponents al capítol 2 d’actuacions de gestió forestal sostenible per a l’any 2011.