1 de 10

Brigitte Bardot vol salvar un gos que va mossegar una nena

Demana que no se li apliqui l'eutanàsia i denuncia les condicions de custòdia en què es troba l'animal

per NacióGirona, 15 d'agost de 2011 a les 17:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'agost de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La vella actriu i militant animalista a l'Elysée el 2007. Foto: AFP/Eric Feferberg

Brigitte Bardot, des de Saint-Tropez, defensa el bull-terrier, de nom Prince, que va desfigurar una nena de quatre anys a Boulogne-sur-Mer el passat mes de juliol. La militant animalista ha demanat que no se li faci l'eutanàsia i ha proposat d'acollir-lo en un refugi de la seva Fundació. "Cal alliberar el gos del seu infern", ha declarat al diari la La Voix du Nord en una entrevista publicada el dissabte 13 d'agost.


La Bardot, ha adreçat un correu a l'alcalde de Boulogne-sur-Mer en què no li demana "de posar-lo en llibertat sinó simplement de tenir la humanitat de deixar-lo en una gàbia, tot sol amb una mica de llum i permetre-li de veure algú que li porti menjar cada dia". BB ha denunciat les condicions de l'animal, que "són indignes ja que es troba isolat del tot", i ha qualificat com "espantós" el que li ha passat a la nena a la qual el gos li va mossegar la cara.

L'animal depèn de la justícia


El diari també dóna la paraula a l'alcalde socialista del poble, Fréderic Cuvillier, que afirma que les condicions de custòdia de l'animal són "acceptables", i invita l'ex-actriu a anar-hi perque ho constati in situ. Subratlla que l'animal depèn ara del jutjat de Boulogne, que va obrir un procés el 21 de juliol per  "ferides involuntàries".

Brigitte Bardot, ha subratllat que una petició a internet per "salvar" el gos ha recollit quasi 11.000 signatures, i s'enfada igualment contra "els parents que deixen els infants sense vigilància amb els gossos". "S'ha suprimit la pena de mort per als éssers humans. Per què es continua aplicant als animals, que no tenen la mateixa consciència?", afegeix.


Amb vista a les eleccions presidencials de 2012, la Bardot afirma que demanarà "als candidats què preveuen fer per a la protecció dels animals en general". "Quan arribi el moment, faré campanya", ha anunciat.

 

Participació