Esquerra també creu que el Govern va «tard» en la negociació amb Ryanair

Per Carme Capdevila, si s'hagués negociat abans s'hauria evitat,en part, el retrocés que ha patit l'aeroport de Girona

ACN / Redacció
22 de juny del 2011
576_1258724617ryanair
576_1258724617ryanair

Comunicat d'ERC
Esquerra valora positivament que el Govern mogui fitxa en la negociació amb Ryanair, però considera que arriba tard

La diputada d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila, diu que s’havia d’haver negociat abans amb la companyia, ja que ara es troba en una situació de fortalesa

La diputada per Girona d’Esquerra Republicana per Catalunya, Carme Capdevila, ha celebrat que el govern hagi arribat a un acord amb Ryanair, però ha dit que “arriba tard, ja que és el mateix que establia el preacord que havia tirat endavant l’antic govern, i ara, la companyia es troba en una situació de més força per negociar”.

Arribar a un acord amb la companyia era una de les màximes prioritats d’Esquerra, ja que la companyia havia cancelat a l’aeroport de Girona moltes rutes i s’han perdut llocs de treball directes. “Les comarques gironines no ens podem permetre que l’aeroport de Girona faci passos enrere, ja que és un sector estratègic pel sector comercial, gastronòmic, industrial i turístic de la demarcació”.

Aquest acord, però, segons Capdevila, arriba tard, ja que el Govern havia d’haver parlat i negociat molt abans amb la companyia i s’hauria evitat, en part, el retrocés que ha sofert l’aeroport de Girona.

Tot i la valoració positiva d’aquest acord, Capdevila ha dit que Esquerra continuarà lluitant pel traspàs de la gestió de l’aeroport gironí. “Polítics i societat civil hem d’anar tots a una per demanar al govern de l’Estat el traspàs de la gestió de l’aeroport als representants del territori”. La gestió des del territori suposaria redefinir i complementar les funcions que ha de tenir l’aeroport. “Amb la gestió des del territori es poden solucionar els xantatges i els problemes que han sorgit últimament entre Ryanair i la Generalitat”.