El Fòrum Verd pren el relleu del Saló de la Planta, Jardí i Complements

La cita canvia de dates i se celebrarà entre el 15 i el 16 de febrer al Palau de Fires

per Redacció , 20 de juny de 2011 a les 13:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Roda de premsa que s’ha celebrat aquest matí. D’esquerra a dreta: Jordi Bronsoms, Copresident del Fòrum Verd; Eudald Morera, President del Gremi de Jardiners de Catalunya i Anna Albar, Directora de Fira de Girona. Foto: Comunica.cat

El Fòrum Verd agafa el testimoni del Saló de la Planta, Jardí i Complements de Girona, l’SPV, per convertir-se en el nou punt de trobada català i internacional per als professionals del món de la jardineria.

La consolidació de l’SPV, que l’any passat va rebre més de 4.000 visitants, és en realitat la llavor del Fòrum Verd. Quan els organitzadors van tancar la 10a edició de l’SPV el setembre passat, també van tancar una etapa per obrir-ne una altra amb l’objectiu de renovar un saló ja madur redefinint-lo com un espai bolcat en la innovació i centrat en que els sectors vinculats a la jardineria, -professionals i empreses- siguin protagonistes dins un espai comú.

El Fòrum Verd donarà a conèixer al públic les últimes novetats i tendències, tant del sector de la planta com dels complement: s’hi podrà trobar tot allò relacionat amb el cultiu d’arbres, arbustos, coníferes, palmeres, fruiters i cítrics, planta de flor, planta d’interior, adobs i fitosanitaris, hivernacles, jardineria, llavors o mobiliari, entre altres. La cita, però, també posarà especial atenció en les noves possibilitats que s’obren en aquests camps. El saló vol convertir-se en un aparador dels productes més innovadors i en una àgora de debat perquè els professionals puguin intercanviar experiències i aportar les seves idees per dinamitzar encarà més el sector.

Per assolir aquests objectius, el Fòrum Verd aglutina dins el seu comitè organitzador una vintena d’entitats i organitzacions vinculades al món dels espais verds. Destaca la incorporació del Gremi de Jardineria de Catalunya com a soci del saló.

Girona nova seu del Congrés biennal de Jardineria i Empresa

Una de les aportacions essencials del Gremi de Jardineria de Catalunya com a soci del Fòrum Verd és la celebració a Girona del Congrés biennal de Jardineria i Empresa, una cita fins ara itinerant que a partir d’aquest 2012 tindrà com a seu estable aquesta ciutat. L’escenari del congrés serà l’Auditori- Palau de Congressos de Girona, just al costat del Palau de Fires, on simultàniament s’estarà celebrant el Fòrum Verd. Un dels eixos del Congrés de Jardineria i Empresa serà justament la necessitat d’apostar per la innovació en un sector molt dinàmic que ha d’estar atent als canvis del mercat.

Segons les últimes dades disponibles, a Catalunya es calcula que hi ha més de 3.000 empreses que tenen la jardineria com a activitat, malgrat que d’aquestes només unes 2.000 s’hi dediquen estrictament. El sector dóna feina a més de 40.000 persones, tot i que gairebé la meitat dels treballadors estan empleats com a autònoms. Aquesta indústria és relativament jove. De mitjana, la majoria de les empreses tenen uns 16 anys d’antiguitat i tenen una plantilla de 10 persones. Un terç d’aquestes companyies facturen fins a 400.000 € anuals.

La majoria d’empreses del sector de la jardineria, un 57’1 per cent, s’ubiquen a la demarcació de Barcelona. A Girona el 30,7%, a Tarragona el 7,3% i a Lleida el 4,9%.

El 86% dels seus clients són propietaris particulars i són els que més facturació aporten, seguits de les comunitats de veïns, empreses constructores i Ajuntaments.

 

Participació