El popArb suma Mazoni, El Guincho o The New Raemon a Antònia Font i Manel

El festival ha fet públic el llistat quasi definitiu de grups per a la seva setena edició

ACN / Redacció
12 d'abril del 2011
L'alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano, i una de les directores del popArb, Anna Cerdà, aquest dimarts en la presentació del festival
L'alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano, i una de les directores del popArb, Anna Cerdà, aquest dimarts en la presentació del festival | Pau Cortina / ACN
L'alcalde d'Arbúcies, Roger Zamorano, i una de les directores del popArb, Anna Cerdà, aquest dimarts en la presentació del festival Foto: Pau Cortina / ACN

El festival de pop independent amb segell català, popArb, ha fet públic aquest dimarts el cartell de la seva setena edició. Al marge de Manel i Antònia Font, la participació dels quals ja s'havia anticipat, avui s'han conegut els 21 grups que completen el festival -amb un parell de confirmacions pendents, a més de les sessions de dj-. Es tracta d'un cartell generós amb noms propis com Mazoni, El Guincho, Guillamino, The New Raemon, El petit de Cal Eril o Refree, als quals se sumen grups més novells i/o emergents com 4rt 1a, Mine!, Oliva Trencada, Estúpida Erikah, Insipira o La Iaia. El popArb se celebrarà els dies 8 i 9 de juliol a Arbúcies, amb la novetat d'un punt de trobada professional.

La setena edició del popArb, que se celebra a Arbúcies el 8 i 9 de juliol, ha anunciat aquest dimarts un cartell de grups atractiu i sembrat de noms propis de l'anomenat pop independent català: Antònia Font, Manel -la seva participació ja es coneixia-, Mazoni, Guillamino, Refree i The New Raemon, es poden considerar els més destacats.

Les novetats del festival són: un punt de trobada per a professionals del sector que s'ubicarà a les Piscines; la programació d'un concert a Can Torres previ a la traca d'actuacions, que farà Nacho Umbert & La Compañía el divendres 8 al vespre; i el canvi de recinte per a la mostra de grups emergents, del Gorg Nou al Prat de Rodó.

Els anomenats grups emergents actuaran dissabte dia 9. Les tres bandes seleccionades són La Iaia (guanyadors del concurs Sona9 del 2010), Illa Carolina i Wantun. També fora de l'escenari principal de Can Casso, i en horari de tarda, actuarà Refree (9 de juliol a Can Torres).

Pel que fa a la programació 'convencional' per dies, és la següent: Divendres 8 de juliol actuaran 4t 1a, Inspira, Gentle Music Men, Oliva trencada, Manel, Thelemáticos, Mazoni i El Guincho. Dissabte 9 de juliol ho faran Estúpida Erkah, Mine!, Senior i el Cor Brutal, The New Raemon, El Petit de Cal Eril, Antònia Font i Guillamino.

Una de les curiositats del popArb d'enguany és que el festival serà escenari del rodatge de la pel·lícula de ficció 'Et dec una nit de divendres', un projecte que comptarà amb la participació dels músics del festival, a més de la interpretació principal de joves actors catalans.

El festival popArb disposa enguany d'un pressupost similar a la darrera edició, al voltant dels 150.000 euros. En tot cas, una de les directores del festival, Anna Cerdà, ha matisat que "cada any s'incrementa la part pressupostària que se sosté amb ingressos propis" (venda d'entrades, principalment).

La venda d'entrades del festival avança a bon ritme, segons ha assegurat la mateixa font, i dels 1950 abonaments que es van posar a la venda el passat Nadal, només en quedarien 300 a la venda. Com és habitual, el festival manté la seva filosofia d'aforament reduït i només ha posat 2.000 entrades a la venda cadascun dels dos dies.

Les entrades per un dia costen 32 euros (divendres) i 37 euros (dissabte), i l'abonament pels dos dies, 47 euros. També existeix l'opció d'adquirir l'abonament compartit entre aquest festival i el festival Faraday, de Vilanova i la Geltrú, una iniciativa que ja es va practicar l'any passat.